Beogradski medijski umetnik Izvanredni Bob predstavio se meskičkoj publici kroz tri nastupa na festivalu MUTEK u Meksiko Sitiju.  Prvo sa expanded cinema performansom Peoplemeter  u kojem uživo sviraju WoO iz sastava Belgrade Noise, i Springboard. Projekcija je bila u IMAX bioskopu na platnu dimenzija 17x24 metra.

 

Meksički mediji nazvali su ovaj performans vrhuncem večeri tokom koje su nastupili i umetnici iz Kanade i Meksika.

 

Pored ovog nastupa Bob i WoO su predstavili i drugi projekat u Cine Tonali sa kojim su već nastupali na mnogobrojnim festivalima širom Amerike i Evrope, a takodje su nastupali i u Montrealu 2010. godine, gde je matično lociran MUTEK.

 

Bob je nastupio i sa londonskim producentom Actress u Foto Museu, a uticajni portal XLR8R i Noiselab su pohvalno okarakterisali spoj vizualija i muzike.
 

Mutek.mx je ove godine predstavio vodeće umetnike iz celog sveta koji se bave audio vizuelnim eksperimentima koji pomeraju granice medija. Ovo je bilo jubilarno deseto izdanje jednog od najvećih festivala elektronske muzike i srodnih umetnosti, koji je matično lociran u Montrealu, a sa izdanjima u Meksiko Sitiju, Buenos Ajresu, Santjagu i Barseloni.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..