Koprivničko - varaždinska grupa Overflow je na punk rock sceni prisutna više od 20 godina. Nedavno su snimili sedmi album ''OVERFLOW & MIŠKINA'' na kome je deset novih pesama, a predstavljen je singlovima ''Bijeda'', ''Invalidova pjesma'' i ''Pjesma međimurskog zlatara''.

 

Na dosadašnjim albumima stihovi su nastajali kao deo celokupnog stvaranja pesama i bili su na engleskom jeziku. Ovog puta su pesme radili na poeziju Mihovila Pavleka Miškine. Komponovati za već napisane tekstove, a posebno za poeziju na hrvatskom jeziku bilo je novo i neistraženo područje za Overflow.

 

O posebnom iskustvu snimanja albuma na kome su ''oživjeli prošlost, prošetali kroz povijest i upoznali Miškinu'' članovi grupe kažu:  "Povijest nam nije korisna zato što bismo u njoj čitali prošlost – nego zato što čitamo budućnost."  (Jean Baptiste Say) - Mislim da ovaj citat savršeno pristaje našem melodičnom druženju s Miškininim stihovima. Od samog početka pomisao na to da uglazbimo riječi ovog velikog pjesnika mi je izgledala kao da gradimo osobu, dajemo joj ruke, noge i glavu, neku petu dimenziju, slobodu, glas i pustimo je da trči okolo i priča našu zajedničku priču, priču o dva različita, a toliko slična životna razdoblja.

( Marko Kuhar, bubnjar )

 

Kad je Žika predložio da spojimo Miškinu i Overflow, ta ideja mi se nije baš svidjela, al' hajde da probamo. Već nakon prve, druge probe i malo igre instrumentima shvatio sam da to itekako ima smisla. Ovo iskustvo nam je pokazalo da možemo vrlo ozbiljne teme i stihove kroz zabavan Overflowski filter pretvoriti u nešto jako zanimljivo i kreativno. Hvala gospodine Miškina!

( Nikica Jovanović, gitarist )

 

Općenito u životu, pa tako i u glazbi, najljepše stvari nemaju cijenu i dogode se spontano. Upravo na taj način desila se spona između Mihovila Pavleka Miškine i Overflowa. A da je bio izazov - bio je!

( Zoran Piberčnik, basist )

 

Album je gotov, deset pjesama, bijes, gorčina, ljubav, priroda. Miškina je širok i dubok i nadam se da smo ga lijepo ukrasili. Trudili smo se iz petnih žila. Spojili poeziju i nabrijane gitare, igrali se i eksperimentirali kao nikad dosad, a pri tome se beskrajno zabavljali. Album je gotov, ali priča tek počinje! Pred nama su koncerti!

( Goran Živković, pjevač )

 

Error! Filename not specified.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..