Slavonski dukati, trenutno jedan od najtraženijih tamburaških sastava, predstavljaju svoj novi uradak 'Sin sam zlatnih žitnih polja'. Diskografska kuća Campus objavila je njihov deseti po redu studijski album kojeg su promovirali proteklog vikenda u zagrebačkom restoranu 'Skender'.

 

Svojim bogatim repertoarom i svevremenskim hitovima tamburaške glazbe kao i pjesmama s novog albuma, te uz nastup njihovog specijalnog gosta i prijatelja Miroslava Škore, napravili su vrhunski ugođaj. Novi uradak Slavonskih dukata donosi 12 pjesama. Neke od pjesam a s novog albuma već su poznate publici poput 'Ne plači majko' i 'Faljen Isus i Marija' s kojom su nastupili na Glazbenom festivalu Slavonije, Požega 2013.

 

Slavonski dukati prije su nastupali pod imenom 'Mladi 6' (11 godina svirali su pod tim imenom).Jedini su tamburaški sastav sa ženskim vokalom, sjajnom Marijom Pavković–Snašom. S ponosom ne odstupaju od slavonskog štiha što im je uz četveroglasje u svim pjesmama, prepoznatljiv znak. To ih svakako stavlja u red jednih od nazanimljivijih tamburaških sastava koji poznato je, znaju napraviti vrhunsku atmosferu. Iza njih su brojni nastupi na festivalima i nagrade, a njihove pjesme redovito su do sad osvajale radijski eter i top ljestvice radio postaja. Djeluju još od 1996. godine, kada je sastav osnovao Ivica Grujo-Ićo.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..