Reset! predstavlja svoj Atlas nezavisne kulture i medija, razvijenu i proširenu verziju opsežnog uredničkog rada sprovedenog kroz dve godine istraživanja, oličenog u organizaciji 64 radionice širom kontinenta i značajnom dokumentovanju koje se sastoji od članaka, intervjua i biltena. Reset! Evropska mreža nezavisnih kulturnih i medijskih organizacija,  koju je 2022. godine,  pokrenula asocijacija Arty Farty iz Liona (Francuska) i koju podržava Kreativna Europa, ujedinjuje 99 nezavisnih kulturnih i medijskih struktura iz 27 zemalja, sa ciljem da stvori vrstu zajednice među nezavisnim članovima, i dokumentuje njihov položaj, kao i njihovo osnaživanje i povećanje njihove vidljivosti širom Europe.

Reset! je okupio veliki broj nezavisnih kulturnih i medijskih organizacija od kojih je nekoliko i iz Srbije, a podrazumeva prostore, festivale, radio stanice, bioskope, knjižare, umetničke centre, agencije, različite resursne organizacije. Među svojih 99 članova, Reset! Mreža uključuje dve organizacije iz Beograda: kolektiv izvođačkih umetnosti Eho animato i klub Drugstore.

Reset! mreža na kraju  ima za cilj da istakne krhku situaciju i specifične potrebe ovih nezavisnih aktera, koji nisu ni pod kontrolom bilo koje javne vlasti niti su povezani sa velikim privatnim grupama.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..