Beogradski multižanrovski producent, DJ, reper i umetnik poznat po pomeranju muzičkih granica i jedan od glavnih inovatora srpske alternativne scene getotehno udružio je snage sa Liloslavom, dinamičnim mladim talentovanim muzičarem iz Bosne i Hercegovine i častio nas novim, uzbudljivim singlom „Mi smo budni“. Pesma je najava za dugo očekivani drugog albuma „AFIRMACIJE 3024“ koji izlazi u kolaboraciji sa Zicer Inc. O saradnji sa Liloslavom getotehno kaže: „Do saradnje je došlo tako što sam čuo Bolji po noći i bio oduševljen i muzikom i vizualima, celim stilom, pa smo se čuli na Instagramu. Igrom slučaja Lilo je ubrzo posle toga došao do Beograda pa smo se upoznali i jako zablejali. Posle nekog vremena sam mu poslao beat za Mi smo budi i ostalo je istorija“.

getotehno i Liloslav donose svežu perspektivu muzičkoj industriji i pulsirajućim ritmovima pozivaju na čulno putovanje koje slavi individualnost. Ova regionalna saradnja ozbiljno preti da zavede publiku svojim inovativnim zvukom, zaraznim ritmom i tekstom koji provocira.

„Singl je samo oda prijateljima i dobrom zezanju, sa malo kur*enja“, ističe getotehno.

Muzički spot koji prati singl predstavlja duh i narativ moderne kulture i zaviruje u živote dvojice umetnika.

Kako getotehno kaže: „Spot je možda prvi ozbiljniji prikaz ideje iza albuma AFIRMACIJE 3024. U suštini u protekle dve godine snimam svoj i živote svojih prijatelja u nekim svakodnevnim situacijama. Skupio sam preko 800 snimaka i nebrojeno sati materijala sa ciljem da se napravi prateći film/ vizual za album kada izađe. Spot za Mi smo budni je prvi ozbiljniji prikaz tog materijala i koncepta, koji se ne bi desio da nisam imao pomo talentovanog Alekse Savulova“.



Nema spavanja dok sa nestrpljenjem čekamo novi album „AFIRMACIJE 3024“ jer nam getotehno obećava još moćne muzike koja podiže adrenalin, a dok singl hvala zalet na svim striming platformama sigurni smo da će ovo leto biti za koji stepen vrelije uz zarazne bitove „Mi smo budni“.

getotehno je multižanrovski producent, DJ, reper i umetnik iz Beograda. Osnivač je Helios Kolektiva i jedan od glavnih inovatora srpske alternativne scene. Pojavio se na sceni 2018. sa prvim singlom „Ja se vozam", a 2020. izbacuje self-titled album.


<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..