rain-dogsKlub Akademije 28 ovu muzičku nedelju započinje već u utorak, 18. oktobra, u 22 časa nastupom Aleksandre Radonjić, koja će publici predstaviti fado muziku. Njen repertoar se zasniva i na džezu, bluzu, soulu i rok obradama, ali i na eksperimentalnoj i psihodeličnoj muzici.
Nastojeći da kroz pesmu dočara ugođaj putovanja kroz prostor i vreme, Aleksandra nam, istovremeno, približava daleke svetove i kulture. Nastupala je samostalno, ali i u saradnji sa drugim muzičarima, u okviru mnogih umetničkih manifestacija, književnih večeri, likovnih izložbi i festivala, učestvujući u brojnim umetničkim projektima. Osim izvođenja, bavi se i komponovanjem.

Četvrtak, 20. oktobar je rezervisan za Danijelu&Bend, trio koji izvodi obrade poznatih klupskih pesama.

U petak, 21. oktobra, predstaviće se „Full Jazz Bend“, repertoarom pretežno zasnovanim na džez standardima; fanku, svingu, bosa nova i latino ritmovima. Čućete muziku Miles Davis-a, John Coltrane-a, Pastorius-a, Pat Metheny-a i drugih. Bend je osnovan 2010 godine i čine ga: Aleksandar Novicki (violina), Nevena Račić (vokal), Vukašin Mihajlović (bas), Anatolij Novicki (klavir) i Miloš Milosavljević (bubnjevi).

Subota 22. oktobar, rezervisana je za akustični trio  „DrvoTruo“ koji će u svojstvenom melanholično-banatskom maniru, izvesti obrade pesama stranih i domaćih autora (Tom Waitsa, Van Morrisona, Eric Claptona, Bob Dylana Stinga, Paul Wellera, Rundeka itd).  Žanrovski, oni kombinuju bluz, kantri, pop i rok - sve to tiho i akustično. Ovu kikindsku trojku čine: Jovan Bajkin (vokal/gitara), Srđan Stojanović (violina/vokal) i Aleksandar Lipovan (gitara).

Svi koncerti počinju u 22 časa.
Ulaz je slobodan.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..