U subotu, 22. oktobra od 11h u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono” biće predstavljen elektronski servis “Fiskalni monitor”. O Fiskalnom monitoru će govoriti članovi tima ovog servisa. Razgovor sa predstavnicima „Fiskalnog monitora“ biće prenošen uživo u okviru radijske emisije „Novog optimizma“, putem frekvencije 103. 6 Mh regionalnog Radio Zrenjanina.
Prof. dr Miladin Kovačević, diplomirao na Matematičkom fakultetu u Beogradu, doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, oblasti – makroekonomija, statistika, javne finansije, Vlajko Senić, diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, EMBA Cotrugli Business School, oblast – javne finansije i Branislav Vukosavljević, diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, FCCA, CFA, oblast – poslovne finansije.

Razgovor sa predstavnicima „Fiskalnog monitora“ biće prenošen uživo u okviru radijske emisije „Novog optimizma“, putem frekvencije 103. 6 Mh regionalnog Radio Zrenjanina.

Fiskalni monitor koji se nalazi na internet adresi www.fiskalnimonitor.rs, je servis koji prati prihode i rashode svih opština i gradova u Srbiji. Pored želje da se omogući jednostavan i tačan prikaz tokova javnih finansija, ideja Fiskalnog monitora je i da podstakne učešće građana u procesima trošenja njihovog novca, jer trošenje novca građana u Srbiji u velikoj meri je i dalje netransparentan i teško razumljiv proces, a budžeti se pripremaju, usvajaju i izvršavaju uglavnom daleko od očiju građana koji, paradoksalno, iste te budžete pune.

Zrenjanin je jedna od prvih lokalnih sredina u kojima će tvorci Fiskalnog monitora predstaviti svoj dosadašnji rad, a ovom posetom će se takođe nastaviti potraga za pojedincima ili organizacijama koji bi bili spremni da se uključe u aktivistički poduhvat držanja izabranih predstavnika odgovornim za ono kako se novac troši. Ideja je da kao konačni rezultat poseta lokalnim zajednicama bude izgrađena svojevrsna Mreža za fiskalnu odgovornost kao građanska protivteza neodgovornim fiskalnim praksama.


Pozorišni klub u Zrenjaninu će u subotu, 22. oktobra od 22h biti domaćin večeri pod nazivom straVa Violet Night vol. 3. Za mix pultom „Zelenog zvona“ će nastupiti Dejan Počuč, Vanja Bralo i Boris Pivk, predstavnici muzičke organizacije straVa.

U okviru serijala ljubičastih večeri, ovom prilikom će nastupiti sve poznatiji producent iz našeg regiona, Dejan Počuč, koji će  predstaviti svoj jedinstveni stil i širok spektar melodija i kvalitetnih bas linija, a sve to upakovano u par sati Live Act performansa. Iz široke liste Počučeve produkcije izdvaja se singl Nothing Last's Forever koji je postao vrlo zapažen od strane domaćih, ali i stranih ljubitelja elektronske muzike. Svojim entuzijazmom, energijom i ljubavlju prema muzici, Počuč ne ostavlja nikoga ravnodušnim i potrudiće se da Vam dancefloor te večeri beži pod nogama.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..