Temple-of-the-Smoke_fotoTemple of the Smoke je psihodelični spejs rok bend, koji je početkom 2010. godine dobio stalnu postavu i ustalio se kao četvorka koju čine Dragan Mirković (bubanj i perkusije), Marko Ilić (bas), Dušan Žica (gitara, analogni i digitalni sintisajzeri, sempler, dab) i Janko Stojanović (gitara, sintisajzer i vokal).
Zvuk u kojem su postavili temelje svog hrama može se opisati kao uglavnom instrumentalno hodočašće, koje počinje sa psihodeličnom i space rok muzikom, nastavlja se preko ambijent i dron zvučnih talasa i tradicije kraut/prog roka 70tih godina, mešavinom post roka i tvrdih ruts dabova, a završava se u elemetnima trip hopa, hard rok i stoner rok zvuka, elektronike i ostalih krosover eksperimenata. Inspirisani lokalnom i globalnom politikom, beskrajnim prostranstvima svemira, psihodeličnim fantazmagorijama i vizijama, naučnom fantastikom, filmom i književnošću, Temple of the Smoke svoju poruku pronose naoružani arsenalom vintidž lampaških pojačala, laboratorijom analognih i digitalnih efekata i sintisajera, kao i riznicom semplova preuzetih iz popularne kulture i istorije.

Tokom svog postojanja, Temple of the Smoke su imali više samostalnih i festivalskih nastupa sa mnogim bendovima iz inostranstva i regiona. Prvi album sa pretećim nazivom "...Against Human Race" se pojavio u prodaji i distribuciji širom sveta preko Moskovske etikete R.A.I.G. Zvezde su napokon u pravom položaju i vreme armagedona je blizu... te je 2011. godina doba kada se misija ovog psihodeličnog hrama nastavlja serijom regionalnih koncerata, promovišući svoj prvi album.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..