Bo_FotoU subotu 10. septembra u 22.30h u Gun Club-u svira BO, bend koji čine beogradska kantautorka Bojana Bulatović (gitara i vokal), Rade Vulić i Saša Furunović.

Na svom debi albumu ,,Mene treba ovaj grad, baš ovakvu kakva sam sad", koji se pojavio 2003. za etiketu Mojo beat, Bo svoj izgrađeni akustičarski pristup na tragu Džoni Mičel, Peti Smit i Nil Janga kombinuje sa savremenim elektronskim dance ritmovima.

Bo nastoji da na našoj sceni revitalizuje osnovne principe autora-pevača, koji su obeležili kraj šezdesetih i početak sedamdesetih godina. Pesme koje se pojavljuju na njenom prvom albumu nastajale su u toku poslednjih desetak godina. Bojanin karakterističan način pevanja, lični i naglašeno emotivni tekstovi u kombinaciji sa drum&bass ritmovima odmah su se izdvojili kao nešto sasvim novo na našoj muzičkoj sceni.

Drugi album ,,Kapetane gde si" (2008, Odličan hrcak), donosi na srpsku i regionalnu scenu deset novih Bojaninih pesama drugačijeg tekstualnog i muzičkog sadržaja u odnosu na svoju okolinu, ali i na svoj prvenac. Zvučni pomak u odnosu na prvi album se ogleda u pojednostavljenju izraza: za razliku od prošlog albuma, koji se oslanja na spoj akustične gitare i elektronskih lupova, "Kapetane gde si" ima jednostavniji koncept - dve akustične gitare i bubnjeve.

Cena karte 300 dinara (karte se kupuju na ulazu u klub)

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..