Istaknuti sarajevski DJ i perkusionista Berin Tuzlić aka dRUMELODY nedavno je promovisao svoj novi album Hyperbola u Beogradu. Ovaj neobični umetnik koji spaja DJ-ing, električni bubanj, sintetičke vokale pritom stvarajući jedinstveni LIVE verziju. Njegovi nastupi jednostavno se moraju doživeti u specifičnom okruženju! Elektro dominacija u punom sjaju najpre je bljesnula na ovogodišnjem festivalu Dev9t, a potom zvanično i na promociji albuma. Svoje muzičko putovanje dRUMELODY započeo je 2010. iz potrebe koju svaki umetnik u sebi nosi, a to je da na autentičan način kao autor izrazi svoj stav. Ipak on to radi u multimedijalnom paketu gde audio vizuelni koncept kombinuje sa električnim i akustičnim bubnjem, muzikom i filmom.

Iako je svaki album drugačiji od ostalih, Hyperbolu karakterišu i sintetičke note za koje je teško poverovati da ih nije neka pevačica otpevala već da su pomoću specijalnih programa i mašina zapravo stvoreni. Na zanimljiv način Berin spaja nordijsku melanholiju, drugačijih melodija i dinamične trake kao što je Pluton.

Publika i često ima osećaj da je deo performansa kao i da sa sobom nakon njegovih nastupa ponese izvesnu energiju koja puni baterije.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..