Ray Lugo, multitalentovani pevač i muzičar grupe KOKOLO koja je prepoznata kao jedan od nosilaca afrobeat zvuka u Svetu je obradovao svoje fanove još jednim svojim izdanjem. U pitanju je kolkecija remixa urađenih za pesme sa njegovom poslednjeg solo albuma “NOW”. Kolekcija remixa je objavljena u formi cd-a, gramofosnih ploča u crnoj i plavoj boji  i kao digitalno izdanje pod nezavisnom etiketom ELECTROLITE records, koji je deo AMMONITE Records izdavačke kuće.

Nakon brojnih saradnji sa najpoznatijim umetnicima današnjice poput: Manu DiBango, Chic, Joe Bataan, Charlie Hunter, SeunKuti, Pete Rodriguez, Richie Ray, Kutiman, Bosq y La Candela All-Stars, Gilles Peterson, BeatFanatic, Faze Action, Roy Davis Jr., Diesler, Lack of Afro, ShuyaOkino, Souljazz Orchestra, kao I sa članovima grupa kao što su: Peter Gabriel, Lauryn Hill, Matisyahu, Esperanza Spalding, Sharon Jones & The Dap Kings, King Sunny Ade, Burning Spear, Egypt 80, Grupo Fantasma, Antibalas I mnogi drugi, Ray Lugo  je odlučio da realizuje saradnju sa producentima iz celog sveta,  a među njima su svoj prostor našli i producenti sa podneblja Balkana.

Kao rezultat te saradnje pred publikom je “Family Remixes” - kolekcija 10 novih remixa urađenih od strane: Navigatorz, Valique& Funky Junky, Mr. Bird, Jack & Jointz, Fradinho, Chaman Diaz, Ian Toole, N2B i Omegaman.

Kao što Ray Lugo kaže: “Blagosloven sam saradnjom sa ovim vrhunskim producentima koji su svoj fenomenalan talenat podelili sa mnom na ovom projektu. Za njih imam samo ljubav jer smo uradili projekat koji će ostaviti traga na muzičkoj elektronskoj sceni.”

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..