Zagrebački bend Mašinko, koji uživa podršku velikana Hladnog piva i Dubioze kolektiv, izbacio je novi videospot za singl „Veća lopata“. Pjesma je ujedno druga strana maxi singla čiji je prvi spot za pjesmu „Punim plućima“ već predstavljen. „Nakon što je 'Punim plućima' dala jednu pesimističnu introspekciju kroz naš uobičajeni brzi ritam, 'Veća lopata' se u malo sporijem tempu prebacuje na nimalo vedrije teme - domaću ekonomiju i nezaposlenost uzrokovane prljavim poslovima koje gledamo već godinama u novinama, vijestima i oko kontejnera po kojima kopaju nekad dostojanstveni radnici.

'Veća lopata' je priča jednog od njih, a spot nam pokazuje što nam u ovakvom stanju stvari i preostaje“ – ističe Andrija Ražnatović, gitarist Mašinka, jednog od najpopularnijih punk rock bendova nove generacije.

Mašinko – "Veća lopata" videospot

Glavnu ulogu u videospotu preuzeo je Chris Ian, karizmatični vokal žestokog zagrebačkog benda Killed A Fox. Režiju, produkciju, snimanje i montažu spota zajedničkim su snagama odradili Vjekoslav Palinić, Hrvoje Baudoin, Marko Nemec i Andrija Ražnatović koji je uz to i autor teksta. Maxi singl „Punim plućima / Veća lopata“ može se kupiti digitalno i u fizičkom obliku na 7'' picture discu.

Paralelno uz snimanje novog videospota, Mašinko provodi izuzetno aktivno ljeto –trenutno u studiju rade na novom albumu. Slijede im nastupi na festivalima Rocklive 27. srpnja, Ferragosto JAM 3. kolovoza te Toochepin 21. kolovoza. Najesen se može očekivati i izlazak live audio/video EP-a s posljedneg zagrebačkog solo koncerta.

Mašinko je bend Dostave Zvuka i Dirty Old Labela.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..