Ukoliko ste DJ, producent ili izvođač elektronske muzike, imate potrebu da promovišete svoj rad kroz izdanja, nastupe i medijsku kampanju, prijavite se na konkurs „Electro Wave“. Pošaljite svoj demo snimak, ne duži od 4 minuta, do 31. januara 2017. na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom ZA KONKURS, uz obavezno navođenje imena, prezimena, pseudonima izvođača ili grupe i kontakt telefona.

USLOVI  KONKURSA:
 
1. Ko organizuje ovaj konkurs?

Konkurs za izbor novih numera elektronske muzike koje će se naći na zvaničnoj kompilaciji „Electro Wave“ raspisuju Take it or leave it records, Naxi RnB radio, muzički portal Rockomotiva i studio Asfalt. Kompilacija će biti izdata pod pokroviteljstvom Take it or leave it records-a i medijski propraćena uz podršku Naxi RnB radija.
 
2. Kako se prijaviti na konkurs?

Potrebno je poslati demo snimak pesme u mp3. formatu koju sačinjava vaša autorska kompozicija, aranžman ili remiks (prerada već postojeće pesme nad kojom polažete pravo).

• Trajanje pesme ne sme da pređe 4 minuta.

• Produkcijski kvalitet nije relevantan.

• Konkurs je namenjen autorima elektronske muzike, ali u obzir dolaze i svi drugi muzički žanrovi koji sadrže elektronski zvuk.

• Numeru poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
3. Ko se može prijaviti?

Na konkurs se mogu prijaviti svi izvođači i grupe sa prostora cele Evrope, čiji snimak kojim konkurišu prethodno nije objavljivan.
 
4. Do kada traje konkurs?

Prijave možete slati od 1. decembra 2016. do 31. januara 2017. godine zaključno sa tim danom.
 
5. Kada će biti objavljen spisak izvođača/grupa koji su prošli konkurs?

Spisak autora biće objavljen na zvaničnom sajtu studija Asfalt, nedelju dana nakon završetka konkursa, kao i na zvaničnim Facebook stranicama. Spisak će uključivati imena 18 autora koji će numere naknadno snimiti i/ili aranžirati u profesionalnom muzičkom studiju. Nakon potpisivanja ugovora, prijavljenih 18 numera naći će se na kompilaciji „Electro wave“, zatim dostupna u prodajnim mestima širom Srbije i svim većim digitalnim muzičkim platformama (iTunes, Deezer, Amazon itd.).
 
6. Koji su kriterujumi konkursa?

Stručni žiri, sastavljen od afirmisanih domaćih muzičara i DJ-ejeva, biraće 18 najboljih numera za kompilaciju. Kriterijum sačinjavaju:

A. kompozicija i aranžman,

B. kvalitet teksta (ukoliko postoje u numeri),

C. vokalne mogućnosti izvođača (ukoliko postoje u numeri),

D. kvalitet obrade (remiksa);
 
7. Šta sve kompilacija „Electro wave“ donosi autorima?

Prednosti kompilacije su višestruke. Pre svega doprinosi:

- afiramciji autora, čije će se numere naći na štampanom i digitalnom izdanju,

- višemesečnu radio promociju sopstvene numere,

- gostovanja u radio emisiji,

- snimanje/aranžiranje u profesionalnom muzičkom studiju,

- živi nastup koji će biti organizovan nakon objavljivanja kompilacije,

- potencijalnu saradnju sa afirmisanim izvođačima i autorima,

- mogućnost snimanja i objavljivanja solo albuma;
 
8. Kolika je kotizacija za konkurs?

Prijava na konkurs je besplatna. Ukoliko prođe konkurs i time stekne uslov da postane deo kompilacije, čime se garantuju prethodno navedene pogodnosti, autor plaća iznos kotizacije u vrednosti od 100 EUR (uračinat PDV) u dinarskoj protivvrednosti po gornjem kursu banke Intesa na dan uplate.

Više informacija na: ovde
 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..