"... na poslužavniku nudim ono što volim…" stih je pesme "Vse ker sam pozabil" (Sve što sam zaboravio) sa istoimenog debi albuma slovenačke rok grupe Up N' downs. I zaista vam ovaj bend nudi ono najbolje od sebe - svoju muziku! Izdali su svoj prvi studijski album i sada je dostupan i u digitalnoj verziji. Album sadrži dvanaest pesama različitog karaktera. Nastajale su u vremenskom intervalu od pet godina i označavaju početno razdoblje.

 

Snimanje je vršeno u studiju Ork, u Jevnici, gde je ostvarena uspešna saradnja sa producentom Robertom Likarijem, gitaristom legendarnog slovenačkog benda Niet. Autori tekstova i muzike su David i Erik Zavolovšek, ali je, takođe, svaki član benda dao svoj poseban doprinos i uticao na posebnost senzibiliteta muzike. Njihova muzika je kombinacija aktuelnih tekstova, beskompromisno rokerske ali osetljive muzičke osnove i masivne vokalne konstrukcije. Inspiraciju traže uglavnom u odrazu sveta koji ih okružuje, kritikama mišljenja većinje i pričama iz života.


Up N' downs su otvorili promotivnu turneju "Vse ker sam pozabil" u svom rodnom kraju. Održali su već tri koncerta u Celju, zatim i na moto skupu u Krškem. Turneja se nastavlja na Orto fest-u u Ljubljani, a onda dalje i Tolmin, Koper, Velenje, Mozirje, Gornji Grad, Ljubljana i Maribor. Nakon Slovenije uslediće turneja u Srbiji gde je prošle godine ovaj bend naišao na izvanrednu reakciju publike u Subotici i Zaječaru, u kome su i proglašeni pobednicima od strane publike na legendarnoj Gitarijadi.


Album "Vse ker sam pozabil" je dostupan u svim bolje snabdevenim knjižarama, na mestima gde će grupa imati koncerte, ali ga isto tako možete pronaći i u digitalnom formatu:

 

iTunes: OVDE

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..