Radionica savremenog pozorišta prilagođena usavršavanju pesnika i pesnikinja na poetskoj Spoken Word sceni. Pozorišna radionica je prilagođena potrebama edukacije pesnika i pesnikinja koji nastupaju na Poezin događajima.

 

Radionica se sastoji iz upoznavanja polaznika sa osnovnim principima glumačkog rada u laboratorijskom pozorištu:


- trening vokalnih i fizičkih veština i potencijala, razvoj inicijative i aktivnog prisustva, jačanje intencije, oslobađanje i aktiviranje energije, prevazilaženje ličnih barijera;
- rad sa muzikom, songom, tekstom, rekvizitom i muzičkim instrumentima;
- principi odabira tematskog okvira rada – lični razlog;
- rad na glumačkim improvizacijama i kreiranju glumačkih materijala na izabranu temu;
- team building vežbe.

* Učesnici radionice treba da znaju dobro napamet pesmu po izboru. (Poželjno je da to bude pesma koju su sami napisali.)

Radionicu vode reditelj i glumci Plavog pozorišta. Organizacija Poezin u dogovoru sa Plavim pozorištem namerava da realizuje poetsku radionicu u decembru mesecu. Mesto: Plavo pozorište, Beograd, Bulevar Vojvode Mišića 17 (zgrada Bigza - VI sprat).

Radionica se odvija u pet tročasovnih termina koji se realizuju subotom i nedeljom. Cena radionice je 30 evra. Osobe koje su zainteresovane za ovakav vid edukacije, mogu poslati prijave na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Potrebno je od podataka poslati na mejl: ime, prezime, datum rođenja, telefon, pesmu po izboru i motivacionih tri do pet rečenica zašto je pesnik (pesnikinja) zainteresovan/a za ovakav vid edukacije.

Plavo pozorište je pozorišna laboratorija čija se ideologija bazira na principima koje su ustanovili reformatori pozorišta XX veka – Konstantin Stanislavski, Antonen Arto, Ježi Grotovski, Euđenio Barba i Odin teatar, kao i italijanski reditelj Masimo Đaneti. Pozorište koje postoji da bi se pozorište služilo, a ne da bi mu se služilo, pozorište koje istražuje dublje nivoe ljudske komunikacije, pozorište koje ima ideju pomeranja granica ljudske percepcije, pozorište koje živi utopiju pomirenja antropologije i društva i pozorište koje je kritički stav – to su naše osnovne premise. Mi smo grupa ljudi koja, negujući zrno anarhizma u sebi, koristi pozorište kao mesto koje ima kredibilitet i u kome se mogu reći neke ozbiljne stvari o sebi i svetu koji nas okružuje. U središtu naše pažnje je čovek kao ljudsko biće. Čak i glumac je čovek, ljudsko biće, pa tek onda glumac. Pozorište je mesto čovekovog dodira sa životom, a ne sa njegovom imitacijom.Plavo pozorište je osnovano 1995. godine u Beogradu. Aktivnosti Plavog pozorišta obuhvataju stvaranje i izvođenje pozorišnih predstava, pozorišnu pedagogiju – edukaciju zainteresovanih kroz pozorišne radionice, seminare i duže kontinuirane pedagoške procese, organizaciju međunarodnih pozorišnih susreta i festivala.

Sajt Plavog pozorišta: www.plavopozoriste.com
Sajt Poezina: www.poezin.net

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..