U utorak 29.10. u 20:00// Klub Magistrala /// DKSG, Predstavljanje knjige priča ODAKLE ZOVEM Rejmonda Karvera u nagrađenom prevodu s engleskog jezika Flavija Rigonata. Učestvuju: Miroslava Spasić i Flavio Rigonat. Jedan od najomiljenijih američkih pisaca, Rejmond Karver (1938-1988) rođen je u Oregonu, na krajnjem severozapadu Amerike.

 

Gotovo sve njegove pesme i priče su autobiografske, uglavnom se bave svakodnevnim životom običnih ljudi američke niže klase, a prepoznatljive su po minimalističkom izrazu i prigušenoj intimnosti.

 

Poslednja zbirka priča objavljena za života jednog od najuticajnijih američkih pripovedača predstavlja reprezentativan izbor. Uz sedam ranije neobjavljenih, izabrano je trideset Karverovih priča, među kojima su i najpoznatije - O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi i Katedrala - koje grade antologiju koja prati Karverov pripovedački razvoj od ranih šezdesetih do njegove smrti. Flavio Rigonat je za prevod ove knjige dobio nagradu Miahilo Đorđević za 2010/2012, koju dodeljuje Udruženje književnih prevodilaca Srbije za najbolji prevod književne proze s engleskog jezika.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..