Pozivamo Vas da najavite i ispratite još jedno zanimljivo veče u Bg Storytelling club-u koji organizuje Leila Records and Books (Kralja Petra 41). U četvrtak, 24.10. u 19h na programu je "Mesta moći - Tibet". Da li znate da u Beogradu postoji grupa ljudi koji su odlučili da svojim putovanjima povežu mesta moći na Zemljinoj kugli? Oni tako čine već dvadeset godina i do sada su obišli sve najveće centre ka kojima se okreću oči čovečanstva u potrazi za istinom, smislom, utehom…

 

Šta su videli i doživeli na Tibetu? Kroz svoju priču i fotografije, to će nam otkriti putnici i pripovedači GORAN MITRAŠINOVIĆ i DEJAN DRAGOJEVIĆ.


Predstavljanje knjiga: PUT BELIH OBLAKA, Lama Anagarika Govinda, Metaphysica i 108 MUDRIH  MISLI, Dalaj-lama, Neopress. Program vodi: Milica Krković

 

Bg Storytelling club "Reč i glas" je osnovan sa ciljem da neguje umetnost usmenog pripovedanja. Svakog četvrtka, uz autorske pripovedačke večeri i radionice, klub će organizovati diskusije i tematske večeri.


Storytelling, tj. umetnost pripovedanja, jeste prenošenje događaja pomoću reči, slike i glasa, uz improvizaciju i upotrebu literarnih ukrasa i literarnog postupka. Klub je nastao po uzoru na slične klubove u svetu, kao što su Crick-Crack Club u Londonu, The Scotish Storytelling centre u Edinburgu, njujorški The Moth i dr.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..