Izdavačka kuća Booka ove godine prvi put samostalno nastupa na Sajmu knjiga. Pozicija je ostala ista, štand se nalazi u prstenu Hale 1, levo od glavnog ulaza, sa desne strane staze. Na ovogodišnjem Sajmu Booka će predstaviti svoja nova izdanja objavljena u poslednjih mesec dana. U pitanju su sledeći naslovi:

 

“Severozapad”, sjajan roman vodeće britanske autorke mlađe generacije Zejdi Smit
“Autoportret s torbom”, zbirku priča I crteža sarajevskog autora Semezdina Mehmedinovića
“Ripli Bogl”, kultni prvi roman najtalentovanijeg irskog pisca Roberta Maklijama Vilsona

 

Osim toga na štandu izdavačke kuće Booka biće održane promocije dva ovogodišnja zapažena izdanja domaćih autora.

U sredu, 23. oktobra, sa početkom u 18h knjigu će potpisivati Nebojša Krivokuća, autor zbirke tekstova “39 pesama”.

U četvrtak, 24. oktobra, sa početkom u 18h knjigu “Nesanica za dvoje” će potpisivati spisateljica Mirjana Ognjanović i ilustrator Slavko Krunić.

 

Booka je za Sajam spremila i akciju rasprodaje starijih naslova čije količine su na izmaku – 4 knjige za 999 dinara. U ponudi će biti 10tak izuzetnih knjiga među kojima će zainteresovani moći da izaberu 4 njima zanimljive I da ih kupe za samo 999 dinara.

 

Izdavačka kuća Booka osnovana je 2009. godine u Beogradu sa idejom promovisanja kvalitetne savremene književnosti. Do sada je objavila knjige autora kao što su: Frederik Begbede, Rju Murakami, Džefri Judžinidis, Miranda Džulaj, Džon Makgregor, Andžej Stasjuk, Dejv Egers, Džonanatan Letem i Zejdi Smit.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..