EUNIK u Srbiji, evropski kulturni instituti u Beogradu, nastupiće po šesti put zajedno na beogradskom Međunarodnom sajmu knjiga u Hali IIa. U periodu od 21. do 28. oktobra na štandu EUNIK-a predstaviće se Austrijski kulturni forum, Francuski institut, Goethe-Institut, Institut Servantes i British Council.

Ove godine štand EUNIK-a biće posvećen dečjoj i književnosti za mlade. Zainteresovani posetioci imaće priliku, u toku trajanja sajma, da se na jednom mestu informišu o radu i mogućnostima koje pružaju inostrani kulturni instituti u Beogradu. Ove godine aktivnostima na sajmu pridružiće se i Ambasada Švedske i Portugala.

Članovi EUNIK tima odlučili su ove godine da, osim pružanja informacija zainteresovanim posetiocima, organizuju i program posvećen dečjoj i književnosti za mlade.

U ponedeljak, 22. oktobra od 12.00 do 14.00h, na zajedničkom štandu EUNIK-a održaće se pozorišni performans Fairytales u izvođenju glumice Drage Ćirić i Teodore Živanović. Ova „predstava“ obrađivaće dva motiva koja su zajednička za celokupnu dečju književnost i koji su oslonac brojnih evropskih bajki: motivi ljubavi i pravde.

U nedelju, 28.oktobra od 12.30 do 14.30h, umetnica Sanja Prvulović održaće umetničku radionicu Collage book. Umetnica će sa decom izraditi kolažnu knjigu sa slikama, rečima i crtežima...a sve to inspirisano likovima, zapletima i pričama iz književnosti. Ova posebna knjiga će, kada bude završena, biti redom izlagana po kulturnim centrima članovima mreže EUNIK Srbija.

Pored kulturnih aktivnosti posvećenih deci EUNIK Srbija je pripremio i promotivni materijal namenjen deci, pre svega njihovoj zaštiti u saobraćaju.

Pored zajedničkih kulturnih aktivnosti svaki centar organizovaće i pojedinačne aktivnosti na zajedničkom štandu o kojima se možete informisati na Internet stranicama instituta.

EUNIK čine Instituti za kulturu država Evropske Unije i odeljenja za kulturu ambasada čiji je cilj da promovišu evropsku kulturu. EUNIK u Srbiji je jedan od prvih ogranaka u svetu i danas ga čine: Austrijski kulturni forum, Britanski savet, Francuski institut, Goethe Institut, Helenski fond za kulturu, Italijanski institut za kulturu, Institut Servantes i odeljenja za kulturu ambasada Danske, Portugala, Mađarske i Švedske.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..