FOLIRANJA-romanIzdavačka kuća Prosveta, koja baštini tradiciju od 1901. godine, od ove godine počinje sa izdavanjem romana mladih, savremenih autora. Jedna od prvih knjiga nove edicije je roman “Foliranja”  Vesne Surčulija.

Na Facebook strani “Foliranja” svakodnevno se mogu naći nove informacije o promocijama ove knjige, kao i o mestima prodaje. Prvo predstavljanje romana održano je 17. oktobra u čuvenoj beogradskoj knjižari “Geca Kon”, a zaintersovani čitaoci imaće priliku da se upoznaju sa Vesnom Surčulija na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu, 24. i 26. oktobra (sreda i petak) u periodu od 17 do 19 časova, na štandu Prosvete, u Hali 1 Beogradskog sajma.

Kaže se da ko je odličan u jednoj umetnosti, nije iznenađenje da će biti i u drugoj. Vesna Surčulija, profesor klavira i pijanista, je mlada umetnica, koja je do sada svoj talenat iskazivala kroz muziku. Radila je i kao muzički saradnik na popularnim serijama „Greh njene majke“, „Nepobedivo srce“ i „Cvat lipe na Balkanu“, pri čemu je sarađivala sa značajnim imenima iz sveta umetnosti , među kojima su Kornelije Kovač, Željko Joksimović, Zdravko Šotra, Ivan Stefanović, Ivan Bosiljčić.

Knjiga “Foliranja” govori o ljubavi. O onoj prvoj - davnoj, o poslednjoj - bolnoj, ali i o zakasneloj, majčinskoj, i o onoj zabranjenoj. Takođe govori i o predrasudama i o svemu onome što radimo zbog drugih, da bismo bili prihvaćeni. U romanu je predstavljen život glavne junakinje, Marije, koja sazreva i postaje sve hrabrija, i odlučnija da menja stvari koje nisu dobre u njenom životu. Sa ovom pričom se nije teško saživeti, jer je to priča svakoga od nas.
„Foliranja“ dodiruju i neke zabranjene teme, ali morate je pročitati da biste otkrili koje. Uz nju ćete se i smejati, ali i plakati. I u tome je draž: nateraće vas da se zamislite nad sopstvenim životom, i da ga menjate...



<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..