Jednodnevni program MEDIA Learning Lab #6: zaštita kreativnog rada biće održan u ponedeljak, 3. juna od 10 časova u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti u Beogradu (Kosančićev venac 29) u organizaciji Deska Kreativna Evropa Srbija (Media Desk Srbija) i Univerziteta umetnosti u Beogradu. Učesnici programa biće eksperti za autorsko pravo koji će ovu temu obraditi iz različitih uglova i odgovarati na pitanja učesnika. Govornici na panelu biće Aleksandar Popović (AP Law), Nikola Kliska (samostalni advokat koji sarađuje sa Karanović & Partners), Tatjana Bukvić (Tin Drum Music) i Emina Peruničić (Mascom).

Autorsko pravo predstavlja ključni element za zaštitu kreativnog rada, a efikasno sprovođenje u praksi osigurava da se kreativni rad umetnika i radnika u kulturi prepozna i zaštiti od neovlašćene upotrebe.

Autorsko i srodna prava predstavljaju ključni element zaštite kreativnog rada, a efikasno sprovođenje legislative u praksi obezbeđuje priznavanje, adekvatno vrednovanje kreativnog rada umetnika i radnika u kulturi kao i njegovu zaštitu od neovlašćene upotrebe. Administriranje i zaštita autorskog prava značajno doprinosi prihodima koji se ostvaruju u sektoru kulture i kreativnih industrija, a rast tog doprinosa je direktno srazmeran rastu svesti i znanja o autorskim pravima.
Stoga će MEDIA Learning Lab #6 tematizovati pitanja autorskog prava u oblastima audio-vuzuelnog stvaralaštva, muzike i pisane reči. Jedno od izlaganja će biti posvećeno i intelektualnoj svojini, a učesnici će se osvrnuti i na specifičnosti zaštite autorskog prava s obzirom na rastuće prisustvo veštačke inteligencije.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane autore, umetnike i radnike u kulturi. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem linka >>

foto Promo

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..