Biblioteka Doma kulture „Studentski grad“ je u 2022. godini dobila finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za realizaciju projekta „Multimedijalni kutak“. Nabavljen je interaktivni displej osetljiv na dodir koji će našim korisnicima ponuditi nove sadržaje i biti na raspolaganju u holu Biblioteke. U saradnji sa Društvom „Daleki istok“ od 23. decembra će na ovom uređaju biti dostupne virtuelne izložbe koje su pripremili polaznici naše škole kineskog jezika i kulture i profesorka Marina Pop-Cenić sa temama iz kineske kulture i tradicije. U školi kineskog jezika i kulture koju realizujemo u saradnji sa Društvom „Daleki istok“ studenti pored učenja jezika izučavaju i različite aspekte kineske kulture i tradicije, pa će ovo biti još jedna prilika da prezentuju usvojena znanja.

Naši bibliotekari će od 2023. godine osmišljavati i kreirati virtuelne i digitalne izložbe. Primenom novih tehnologija Biblioteka je obogatila svoju kulturnu ponudu uz istovremeno uključivanje mladih, najpre studenata, u kreiranje kulturnih sadržaja.

Osim izložbi, na interaktivnom displeju korisnici će moći da pretražuju i katalog Biblioteke kako bi još bolje upoznali naš bogat fond.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..