Izdavačka kuća Akademska knjiga je povodom ovogodišnjeg 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga pozvala slovačkog književnika Dušana Šimka i češkog književnika Jozefa Paneka kako bi predstavili svoje knjige na Sajmu. Uprkos otkazivanju najveće književne manifestacije zbog teške epidemiološke situacije, gospodin Šimko i gospodin Panek će održati promocije u Beogradu, Novom Sadu i Subotici. Promocija knjige „Esterhazijev lakej“ slovačkog književnika Dušana Šimka biće održana u sklopu Književnog festivala na brodu, u utorak, 26. oktobra 19 časova u Cafe brodu „Zeppelin“ u Novom Sadu (Kej žrtava racije bb).

Na promociji će osim autora Dušana Šimka, govoriti i književna kritičarka dr Žaneta Đukić Perišić, književnik Franja Petrinović i prevoditeljka i književna kritičarka dr Zdenka Valent Belić. Urednik programa i festivala je novosadski novinar i publicista Đorđe Randelj.

Promocija romana „Ljubav u doba globalnih klimatskih promena“ češkog pisca Jozefa Paneka biće održana u sredu, 27. oktobra u 19 časova u Narodnoj biblioteci Srbije (Atrijum, Skerlićeva 1) u Beogradu. Na promociji će osim autora Jozefa Paneka, govoriti i prevoditeljka Tihana Hamović i književna kritičarka i urednica tribine Milena Đorđijević, dok će uvodnu reč voditi direktor Narodne biblioteke Srbije i pisac Vladimir Pištalo i direktorka i glavna urednica izdavačke kuće Akademska knjiga Bora Babić.

Subotička promocija knjige „Esterhazijev lakej“ slovačkog književnika Dušana Šimka biće održana u četvrtak, 28. oktobra u 19 časova u Gradskoj biblioteci Subotica (Cara Dušana 2). Na promociji će osim autora Dušana Šimka, govoriti i književna kritičarka dr Žaneta Đukić Perišić i književnik Franja Petrinović.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..