Dom kulture „Studentski grad“ pripremio je za vas još jedan zanimljiv kulturni četvrtak. U četvrtak 9. juna u 19 časova biće predstavljena knjiga GLOBALNA AFRIKA Zorana Ćirjakovića, u 20 časova Miroljub Stojanović će u okviru ciklusa Gradovi u književnosti govoriti o NJU DELHIJU a оd 21 čas nas očekuje koncert grupe ELVIS JR. KURTOVICH.

Četvrtak 9. 6. u 19.00, Mala sala
Predstavljanje knjige „GLOBALNA AFRIKA” Zorana Ćirjakovića

Istorija globalizacije u Podsaharskoj Africi i uzbudljiva slika njene savremenosti opterećene apsolutnom bedom, ugroženošću kao načinom života i neprestanom borbom za opstanak. Zbog čega su stanovnici „crne Afrike” najveći gubitnici u procesima globalizacije? Od hronične bede do nevladine države, od ekonomije opstanka do kultne ekonomije, od „crne Afrike” na Zapadu do Zapada u „crnoj Africi”, od muzike sveta do globalnog seksa, o životu ispod dna i o patnji i smehu.

Zoran Ćirjaković je predavač na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Četvrtak 9. 6. u 20.00, Klub-knjižara Magistrala
Gradovi u književnosti 
NjU DELHI
Predavanje Miroljuba Stojanovića

„Svakako gubitnik u književnom duelu s Bombajem, Nju Delhi je za razumevanje indijskih književnih strujanja nezaobilazan grad. Otkad je Ahmed Ali 1940. na enegleskom jeziku objavio čuveni roman Sumrak u Delhiju, književnu inspiraciju ovom gradu, među ostalima, duguju grandiozna Anita Desai, Kušvant Sing i, naravno, Salman Ruždi.”
Miroljub Stojanović

Četvrtak 9. 6. u 21.00, Letnja scena
ELVIS JR. KURTOVICH

Elvis Jr. Kurtovich je sarajevsko-beogradska grupa koju predvodi Goran Petranović Rizo. Na nastupima, pored svojih dobro poznatih pesama Haile Selasije, Dabogda crkô rokenrol, Baščaršy hanumen, Jugo 45, bend izvodi i najveće hitove grupe Zabranjeno pušenje: Nedjelja kad je otišao Hase, Fikreta, Pišonja i Žuga, Hadžija il’ bos, Djevojčice kojima miriše koža, te njegovi koncerti prerastaju u veseli i energični New Primitivs Show. Posle tri predratna albuma, grupa je 2000. godine izdala album Welcome to the Beautiful World of New Primitivs, a poslednji Koševo zove objavljen je 2011. i na njemu su gostovali dr Nele Karajlić i Prljavi inspektor Blaža. Klasičnu rokersku četvorku čine: Gizmo (bubnjevi), Skoki (bas-gitara), Maslo (gitara) i Rizo (pleše i peva).

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..