Nakon  zbirke priča i pesama „Crne suze“, mladi književnik Nenad Plavšić  predstavlja svoju knjigu poezije „Orden za kraj“ . Promociju knjige pratiće izložba radova književnih i likovnih umetnika, članova Književnog kluba „Sirin“ - Violete Đurđević, Zorana Trkulje, Cvetane Čordić i Marije Lesan. Poetsko-likovno veče u Gvarenriusu svečano će otvoriti književnik, književni i filmski kritičar, predsednik PEN centra Bosne i Hercegovine - Nedžad Ibrahimović. O knjizi „Orden za kraj“ govoriće novinar i pisac Nada Vukićević i Jelena Arbanas, recenzent.

Stihove će, pored autora, čitati Olgica Kitić, Dimče Miloševski, Danica Đurić, Nemanja Novčić, Svetlana Panić, Cvetana Čordić, Lidija Malović, dok će Anžela Nedeljković izvoditi ruske romanse na klaviru.

Voditelj programa je Karlo Astrahan.

Nenad Plavšić je rođen u Beogradu 1986. godine. Priče i pesme objavljivao u „Književnim novinama“, kao i u nekoliko elektronskih časopisa. Član Saveza Književnika u Otadžbini i Rasejanju (SKOR). Objavio zbirku priča i pesama „Crne suze“ (u izdanju „Alme“ iz Beograda). Zastupljen u nekoliko zbornika. Dobitnik mnogobrojnih nagrada za književnost.

U razdoblju između 2013. i 2014. godine bio zamenik predsednika Saveza književnika za Beograd, a sada osnivač i predsednik Književnog kluba „Sirin“.


<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..