Kuća za pisce ovog meseca bogatija je za mladog pisca i novinara ŠTJEPANA KUČERU. Štjepan je prvi gost koji dolazi iz Češke, a broj zemalja čije smo pisce ugostili popeo se na sedamnaest! Kučera je diplomirao novinarstvo i studije medija na Karlovom univerzitetu u Pragu, a danas radi kao urednik podlistka Salon u dnevnim novinama Právo. Objavio je zbirke priča Tajná kronika Rychlých šípů... a jiné příběhy (Tajna hronika brzih strela... i druge priče /Host, 2006/) and Jidáš byl ufon... a jiné příběhy (Juda je bio vanzemaljac... i druge priče /Druhé město, 2016/).

Štjepan Kučera će nastupati na predstojećem festivalu KROKODIL i to 25. juna u Beogradu.

Štjepan Kučera (Štěpán Kučera) je češki pisac i novinar. Diplomirao je novinarstvo i studije medija na Karlovom univerzitetu u Pragu, a danas radi kao urednik podlistka Salon u dnevnim novinama Právo. Objavio je zbirke priča Tajná kronika Rychlých šípů... a jiné příběhy (Tajna hronika brzih strela... i druge priče /Host, 2006/) and Jidáš byl ufon... a jiné příběhy (Juda je bio vanzemaljac... i druge priče /Druhé město, 2016/).

Njegov boravak u Beogradu omogućili su Institut za umetnost i pozorište iz Praga i Ambasada Republike Češke u Srbiji, kao i Erste banka.

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..