Izdavačko preduzeće „Prosveta“ postavilo je nekoliko novih izdanja na svetsku virtuelnu knjižaru „Amazon“, što je jedan od najekonomičnijih i najefektnijih načina prodaje knjiga u svetu. Prodaja knjiga preko „Amazona“  obavlja se praktično skoro bez ikakvih ulaganja, jer se toj virtuelnoj knjižari šalje samo priprema za štampu knjige u PDF formatu, i taj elektronski format ako neko naruči preko interneta, „Amazon“ šalje kupcu.

 

 

Naplata se takođe obavlja preko interneta, a „Amazon“ deo naplaćene sume, po odbitku svog rabata, šalje na račun partnera, u ovom slučaju „Prosvete“.


Na virtuelnu knjižaru postavljene su najnovije knjige „Prosvete“, među kojima su „Sarajevski Vidovdan 1914“ Cvjetka Popovića, „Sarajevo 1914 – svedočenja“ Velimira Mandića, romani Mare Krezdorn „Pogled u jedan život“ i Nebojše Lazića „Opraštanje“, eseji Ratka Adamovića „U vrtovima duha“, pesme Milisava Milenkovića „Odisej se nije vratio“, studija Vlade Strugara „Jugoslavija na strmini Evrope“ i „Mini priče“ Dragutina Minića Karla.

 

„Prosveta“ namerava da odmah posle završetka Sajma knjiga, na kome ima svoj štand u Hali 1 Beogradskog sajma, na „Amazon“ postavi i eseje Ive Andrića „O srpskim piscima“, studiju Novaka Jovanovića o uticaju štampe na sudbinu poslednjeg Obrenovića „Uvreda, bes i krv“, knjigu Živote Ivanovića „Nova ruska reč Putin“, „Crvenu knjižicu“ Mao Ce Tunga i druge od 40 naslova, koliko je ove godine iznela na Sajam knjiga.


„Prosveta“ je spremna da svoja iskustva iz saradnje sa virtuelnom knjižarom „Amazon“ podeli i sa drugim izdavačima u Srbiji.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..