Izdavačko preduzeće "Prosveta" izdalo je knjigu Živote Ivanovića "Nova ruska reč Putin", koja na jedinstven način objašnjava fenomen sadašnjeg ruskog predsednika, jedne od najuticajnijih i najharizmatičnijih ličnosti današnjice. U knjizi su sakupljeni tekstovi koji objašnjavaju način razmišljanja predsednika Rusije, njegovu politiku, filozofiju, stavove prema svetskim pitanjima, stavove prema Zapadu, prema Srbiji. Autor Života Ivanović je decenijama bio jedan od najuglednijih novinara Tanjuga, a autor je više knjiga, od kojih je neke od poslednjih izdala "Prosveta".

 

 

Jedna od njih je: "Dostojevski - Srbi između Rusije i Evrope". "Nova ruska reč Putin" je sigurno najpodrobnija knjiga o lideru Rusije, koji će doći u posetu Srbiji 16. oktobra. Ovom knjigom "Prosveta" se pridružuje proslavi 70-godišnjice oslobođenja Beograda, ali i počinje da obeležava 70-godišnjicu osnivanja "Prosvete", koja je počela da radi 14. decembra 1944, neposredno posle oslobadjanja našeg glavnog grada.

 

"Prosveta" će uskoro izdati i faksimil knjige ruskog pisca Vasilija Grosmana "Narod je besmrtan", prve knjige koju je izdalo naše nekada najveće izdavačko preduzeće. Vrlo brzo posle toga, krajem decembra 1944, u "Prosvetu" je došao Ivo Andrić i doneo rukopise svojih kultnih romana, za koje je ne dugo posle toga dobio Nobelovu nagradu za književnost.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..