Leila Records and Books (Kralja Petra 41) Vas poziva na promociju knjige CRVENI DŽENTLMEN I DRUGE PRIPOVESTI Jasmine Aleksić u utorak, 21.10. u 19h. Jasmina Aleksić je samostalna likovna umetnica, grafičarka i član ULUS-a, a  CRVENI DŽENTLMEN I DRUGE PRIPOVESTI (IK Draganić) je njena prva knjiga.

 

Podtekstualna ili naglašena erotičnost trasferisana je, autorska i individualna: ovo je knjiga snažnog ekspresionističkog koncentrata, knjiga o strukturi identiteta, o avanturi i preplitanju progonijskih elemenata i sazvežđa ljudskog bića i Sveta, prostor i vremena.

 

Autorka kombinuje strasnu lucidnost dajući ispovestima i burnim potkožnim beogradsko-pariskim događajima dimenzije i kardinalnost oluja i kataklizmi pod Verlenovom senkom.

 

Ova gusto koncentrisana proza ispisana je kroz povratak u iskonske znakove, spram svih belega o predestinaciji biografije, spram zemno-nebesne igre i lavirinta, između drugosti i prisebnosti, zamki i čula, reči i tišine, orgazma i smrti, ljubavi i stida, prisile i slobode, odanosti i neispunjenja.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..