TPB1koyoteNajveći međunarodni torent sajt Pirate Bay na naslovnoj strani objavio spot Hornsman Coyote & Jah Mason: Belly of the Beast, koji će biti promovisan ceo vikend!

 

Singl i spot „Belly of the Beast“, rezultat saradnje Hornsman Kojota sa jamajkanskom zvezdom nu ruts zvuka Jah Masonom, za samo dva meseca postao je međunarodni i regionalni hit. Nakon šest nedelja na prvom mestu video liste Reggaefrance.com, sedam nedelja na prvom mestu top liste Reggae.hr, prvog mesta na Jelen top 10 i Diskomeru Studija B, i prenošenja spota i sjajnih reakcija na svim rege portalima širom planete, kao i singla na brojnim internacionalnim radio stanicama, pesmu je odabrao da podrži i najveći međunarodni torent sajt Pirate Bay. Ovoga vikenda, koji je u mnogim državama sveta božićni, naslovna strana Pirate Baya, jednog od najposećenijih sajtova na svetu, pripada našem umetniku.

 

Čast je za našeg autora time veća što je spot izabran za naslovnu stranu Piratebay.org među desetinama hiljada umetnika koji svakodnevno šalju svoje video materijale i očekuju promociju putem njihovog specijalizovanog sajta Promo Bay.  Kontraverzni pirati, čije je sedište u Švedskoj, na ovaj način postavljaju izazov muzičkoj industriji i pomažu nezavisnim umetnicima da uspostave kontakt sa milionskom publikom. Da li bi se ikada pesma takog snažnog anagažmana poput „Belly of the Beast“ i spot koji pokazuje interakciju umetnika sa Beogradom ikada našli pred očima tako brojnog auditorijuma bez piratske podrške?

 

Fenomen proizašao iz Pirate Baya je niz evropskih piratskih partija, koje počinju da zauzimaju i mesta u parlamentima, ali i borba za osmišljavanje virtuelnog prostora bez granica koje nameće interes kapitala i raznih kulturnih imperijalizama. Promo Bay, podsajt Pirate Baya za promociju umetnosti koji danas ima dnevnu posetu 50.000 ljudi, već je naišao na zabranu provajdera u Velikoj Britaniji, iako njegov sadržaj ne povređuje ničije autorsko pravo. Kako i sama pesma kaže: „This whole wide world is the Belly of the beast.“

 

Pogledajte komentare pirata iz celog sveta ispod videa Belly of the Beast - OVDE

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..