ramirezJedan od najaktulenijih DJ-eva današnjice  DJ D. Ramirez nastupiće kao “zagrevanje” na koncertu sastava Underworld, 10. novembra u Beogradskoj areni!  D.Ramirez i Mark Knight snimili su sa bendom Underworld numeru “Downpipe” koja je objavljena 2. septembra ove godine. To je prvi put da su Underworld napravili ovakvu saradnju sa drugim izvođačima. “Downpipe” je debitovala na PRVOM MESTU britanske dance liste, a D.Ramirez je ušao u izbor za najboljeg britanskog DJ-a ove godine.  Numeru “Downpipe” by Mark Knight & D.Ramirez V Underworld možete čuti na sledećem linku:

 

http://www.youtube.com/watch?v=7edanbssftI


D.Ramirez do sada je imao 5  numera koje su ušle na listu naslušanijih dance hitova, dobitnik je nagrada za najboljeg producenta i najbilji remiks u “DJ Magazinu” 2007. godine. Čak je nastupio i u emisiji “Top Of Pops” 2008. kada je izašao njegov album sa 3 singla koja sadrže underground house zvuk. U poseldnje vreme sarađuje sa značajnijim imenima elektronske muzike kao što su: Underworld, Matt Tolfrey, Mark Knight, Robert Owens, a trenutno radi remiks pesme “Twisted” grupe Skunk Anansie. Njegova obrada numere “Soulshaker” već je postala veliki hit na Ibici.
Podsećam da su do 30. septembra u prodaji ulaznice za nastup elektronskog benda Underworld po promotivnoj ceni od 1990 dinara, na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, Card Service kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs .

Neverovatnih 27 godina od kad su se pojavili kao trio u Romfordu (Eseks) i 15 godina od kad su izdali prvi singl (500 primeraka, „Mother Earth/The Hump“), Rik Smit i Karl Hajd i dan danas uživaju u nastupima pred publikom. Britanska dens scena se na svom vrhuncu menjala neverovatnom brzinom, ali nekoliko izvođača je uvek bilo prisutno.Underworld je jedan od njih. Ono što ih je izdvajalo od drugih je njihova sposobnost da unesu dušu i ljudsko saosećanje čak i u najtipičnije klupske ritmove. U tom cilju, spajali su elemente tehna, daba, transa, drum’n’bas-a, ali i emocije, povezujući ih sa Hajdovim često vizionarskim, složenim tekstovima, koji su uvek imali izrazito poetski ton. Fantastični singl „Born Slippy“ je tako u sebi spojio egzistencijalni krik sa uzbudljivim, snažnim ritmom, i stekao besmrtnost u filmu Denija Bojla „Trainspotting“ postavši filmska muzika cele jedne generacije. Nije čudo što odavno više ne pripada samo Underworld-u, već je postao standard britanske muzike.

Godine 2006. radili su sa proslavljenim kompozitorom filmske muzike, porducentom i aranžerom, Gabrijelom Jardom, na muzici za film Antonija Mingele „Provalnik“ („Breaking and Entering“), i sarađivali sa Džonom Marfijem na muzici za film Denija Bojla, „Sunce“ („Sunshine“). To je bio uvod za dugo očekivani novi album ovog dvojca, njihov peti studijski, pod nazivom „Oblivion With Bells“. Album je setan, podstiče na razmišljanje, a ipak tipično energičan. Mnogo je intimniji nego prethodni projekti, i sadrži gotovo vajarsku orkestraciju, neke elemente ambijentalne podloge, a ohrabreni saradnjom sa Jardom, uneli su intenzivnu upotrebu živih instrumenata (uključujući tu i izvođenje Larija Milera iz U2 u numeri „Boy, boy, boy“). Sastavljen od pesama sa široke palete koju su pravili od 2003. album oslikava stilsku raznovrsnost koja je uvek bila svojstvena Underworld-u i koja ih je izdvajala iz gomile.

<<  Maj 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..