dispatch09Dis-patch Festival najavljuje svoje osmo izdanje, koje će pod sloganom Prepare for offroad epiphanies biti održano krajem oktobra i početkom novembra, uz brojne specijalne programe na čak osam lokacija širom Beograda, uključujući Kolarac, bioskop Balkan, KC Rex, KC Grad, CZKD i Progres galeriju. Pored učešća 30 autora i izvođača iz Finske, Nemačke, Velike Britanije, Švajcarske, Norveške, Argentine, Sjedinjenih Država, Irske i Srbije, ove godine očekuje se i značajno prisustvo publike iz regiona i Evrope, zahvaljujući značajnim medijskim partnerstvima sa mrežama kao što su Last.fm, Samurai FM i Resident Advisor, ili pak časopisi Skug, Fact, De:Bug i The Wire.

Okosnicu programa činiće nekoliko ekskluzivnih i specijalnih programa: Artist in Focus program kojim se predstavlja najveći deo opusa priznatog finskog producenta Vladislava Delaya, koji će ponuditi čak pet koncerata svojih različitih projekata i saradnji sa drugim muzičarima (AGF/Dlay, Uusitalo, Kinovida, VD Quartet i VD + Lillevan), kao i svetsku premijeru svoje prve zvučne instalacije "The Only Copy" koja preispituje temu recepcije i konzumiranja muzike u kontekstu njene današnje dostupnosti. Uz sve to, pre završnog koncerta VD Quarteta na Kolarcu, ovaj sastav će snimati svoj debi-album u studijima Radio Beograda.

Drugi specijalni gost festivala je etablirani video-umetnik Lillevan Pobjoy, već dobro poznat beogradskoj publici. Tokom svog dvonedeljnog rezidencijalnog boravka u Beogradu, sarađivaće sa Izvanrednim Bobom na izložbi posvećenoj nasleđu kinetičke umetnosti začetnika op-arta Victora Vasarelya i održati nekoliko predavanja i nastupa. Pored brojnih koncertnih večeri ili audio-vizuelnih performansa, panel diskusija i predavanja, festival će ponuditi i nekoliko specijalnih zabava, uključujući obeležavanje 10 godina postojanja Belgradeyard Sound Systema uz gostovanje najaktuelnijeg live izvođača sa dubstep scene i predvodnika etikete Hyperdub - Kode 9 & The Spaceape.

Uz završni koncert pionira i veterana elektronske scene iz Finske Pan Sonic, kao i veče nemačke izdavačke kuče Raster-Noton uz gostovanje Byetone, osmi Dis-patch u startu nadmašuje očekivanja u godini koju obeležava kriza i nedostatak institucionalne podrške na domaćoj kulturnoj sceni, i šire.

Pored pomenutih muzičkih programa, Dis-patch će predstaviti i nekoliko dokumentarnih filmova, izbor animacije koji priprema berlinski Pictoplasma kolektiv i uopšte do sada najznačajnije prisustvo domaćih autora.

Program će bit podeljen u dva 4-dnevna segmenta (29/10 - 01/11 + 05/11-08/11), uz nekoliko manjih pratećih akcija, a idealno zagrevanje za pružiće PROMO PARTY 16/10 u KC Grad koja se realizuje u saradnji sa pariskim kolektivom DokiDoki

LISTA UČESNIKA

PAN SONIC (FINSKA) / KODE 9 & THE SPACEAPE (VELIKA BRITANIJA) / BYETONE (NEMAČKA) / VLADISLAV DELAY QUARTET (FINSKA/ARGENTINA/KANADA) / AM/PM (ŠVAJCARSKA) / T++ (NEMAČKA) / SECONDO (ŠVAJCARSKA) / VLADISLAV DELAY & LILLEVAN (FINSKA/IRSKA) / AGF/DLAY (NEMAČKA/FINSKA) / KIM HIORTHOY (NORVEŠKA) / UUSITALO (FINSKA) / MIKA VAINIO (FINSKA) / KINOVIDA (FINSKA/IRSKA) / CHEAP & DEEP PRODUCTIONS (SAD) / SMIRK (SAD) / K.O.F.Y (NIGERIJA/SRBIJA) /  LILLEVAN & IZVANREDNI BOB (IRSKA/SRBIJA) / FELONY FLATS (SRBIJA) / Wo0  (SRBIJA) /  SLOXXX (SRBIJA) / OLA HORHE (SRBIJA) / BELGRADEYARD SOUND SYSTEM (SRBIJA) I DRUGI...


KID'S-PATCH: Festival nove dečije kreativnosti

Kid's-patch je inovativna laboratorija, mini-festival za najmlađe koji se realizuje u formi radionica i javnih prezentacija iz polja muzike, grafičke umetnosti, performansa i savremenih medija sa idejom da se deci pruži prilika da se na sasvim nov i kreativan način upoznaju sa mogućnostima inovativnih tehnika tehnologija koje ih okružuju. Pilot izdanje održano je prošlog oktobra u sklopu Dis-patcha, a 10. i 11. oktobra u Dečijem kulturnom centru K-p započinje sopstveni festivalski život, uz učešće preko 40 najmlađih autora.Radionice vode Gangpol und Mit (FR), Doki Doki (FR), Shoboshobo (FR), Pictoplasma (DE), Lukatoyboy (RS), Team Burton (RS), Striper (RS), Igor Stangliczky (RS) + bioskop u PICTOPLASMA izboru (DE).

Svi programi i učešće na radionicama su besplatni!

Prijavite se sada na sajtu www.kids-patch.com


DIS-PATCH ULAZNICE + INFO ZA GOSTE IZ SRBIJE I REGIONA

Festivalske ulaznice će biti u pretprodaji od sredine oktobra u knjižari Beopolis (Dom omladine), na festivalskom štandu u prodavnici Supermarket i Zla Shopu, a u ponudi će se po prvi put pored kompleta i pojedinačnih karata naći i povoljnije jednodnevne i vikend ulaznice.

Ukoliko želite da rezervišete svoj komplet ulaznica po najpovoljnijoj ceni pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Prvih 10 prijavljenih moći će da kupe komplete po najnižoj ceni, a cene će biti uskoro objavljene na sajtu.

Takođe pogledajte naše razglednice i pružite priliku prijatelju da osvoji besplatni komplet ulaznica. Pročitajte detalje na www.dis-patch.com/postcard (akcija nije važeća za stanovnike Srbije)

Za sve koji dolaze izvan Beograda obezbedili smo najpovoljniji hostelski smeštaj putem partnerstva sa hostelom Chillton. Za sve goste koji rezervišu ulaznice putem e-maila postoji mogućnost smeštaja u prijatnom ambijentu Chilltona u Vasinoj ulici po ceni od samo 10 Eur za krevet/noćenje.

A STATE OF CONFLICT

Dis-patch je ponovo prisutan na TodaysArt festivalu u Hagu, ovoga puta sa specijalnim programom pod naslovom "A State of Conflict" koji će biti predstavljen u crkvi Nieuwe Kerk. Na dva stejdža predstaviće se autori iz Srbije i okruženja, a među njima su Piano Duo LP, Felony Flats, Shazalakazoo, Lukatoyboy, WoO i Izvanredni Bob iz Beograda, DJ Ahmaad iz Sarajeva i Every Kid on Speed iz Skoplja. Program će početi razgovorom sa beogradskim piscem Vladimirom Arsenijevićem. Program se odvija pod pokroviteljstvom kancelarije Evropske komisije u Holandiji.

POZIV ZA VOLONTERE

Pozivamo motivisane mlade ljude sa ili bez iskustva sa volontiranjem i organizacionim poslovima da nam se pridruže u dinamičnoj atmosferi produkcije ovog uzbudljivog i raznolikog programa. Postoji široki spektar aktivnosti kroz koje možete doprineti uspešnoj realizaciji festivala, i istovremeno steći nova poznanstva, iskustva i utiske.

Poznavanje dosadašnjih aktivnosti festivala nije preduslov, mada je zainteresovanost za discipline koje festival predstavlja poželjno, kao i znanje engleskog jezika. Naravno, potrebno je odvojiti izvesnu količinu slobodnog vremena tokom perioda pripreme i održavanja programa, u skladu sa vašim obavezama.


PRIJAVLJIVANJE: Pošaljite e-mail na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., navedite svoje kontakt podatke i ukratko nam se predstavite. Ubrzo ćete dobiti odgovor sa upitnikom.

<<  Januar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne