hear_itHear it. Feel it. Move it. organizacija je rešila da, nakon uspešne žurke na Kalemegdanu pre tri meseca, napravi još jednu. U nastojanju da sve izgleda i bude što bolje, ovaj put će ugostiti dva strana Dj-a. Hear it. Feel it. Move it. s ponosom predstavlja novo dešavanje koje će se održati 12. septembra. Tom prilikom ćete slušati kvalitetnu muziku koju će za vas pripremiti Perc (Drumcode / CLR / Kompakt) UK i Rainer Weichhold (Great Stuff / Liquid club / Germany). U nastavku možete pogledati neke interesantne stvari vezane za njih.

Ali Wells aka Perc je opisan kao jedna od najbrzih englekih tehno zvezda u usponu. Dj je, ali se bavi i produkcijom. Izdaje za svoju etiketu Perctrax, koja uspešno posluje dugi niz godina. Živi u Engleskoj, tačnije u Londonu, gradu konstantne zabave. Od njegovih najranijih demo snimaka do trenutne pozicije, kao ključne figure na globalnoj techno sceni, Perc je uzeo muzičke “formule” prošlosti i sadašnjosti i spojio ih i pretvorio u nešto novo i sveže.

Ključno za Perc-ov nedavni uspeh je bilo izdanje 'Up' za Kompakt leta 2007. godine. Sa svojim nepogresivim i nemilosrdnim zvukom, track 'Up' se uzdigla i nasla na bitnijim omotima ploca, zajedno sa trackovima umetnika kao sto su Richie Hawtin, Luciano, Chris Liebing, Ostalo, Slam, John Digweed, Green Velvet, Erol Alkan i Steve Lawler. Svojim drugim Kompakt izdanjem 'Headphone Heart', Perc je pokazao svoju svestranost, mešanjem industrial zvuka sa zvukom flaute, kombinacijom koja na papiru nikad ne bi uspela, ali je on to nekako izveo i to sa stilom.

Pesma “Sticklebrick EP” koja se pojavila na Drumcode etiketi, koja je inače vlasništvo poznatog Dj-a i producenta Adam Beyer-a, mu je zapravo pomogla da učvrsti svoje tehno akreditacije i, s obzirom da je bio prvi Dj u poslednjih 7 godina koji nije Švedske a izdaje za ovu etiketu, pokazala da je njegov standard veoma visok.

2008. godine je objavio “Serious Moonlight EP” za etiketu CLR, koja je vlasništvo Chris Liebing-a i singl “Work Harder” za svoju Perctrax etiketu. Strvar “Swords EP” je bila poslednje izdanje za 2008. godinu.

Pomenuti upeh je načinio od Perc-a Dj-a koji “radi remikse na zahtev” i u poslednjih par godina je preporučen da radi remikse za svetska imena poput Trentemoller-a, James Holden-a, DJ Hell-a, Misc-a, Phil Kieran-a, DJ Yellow-a, Blood & Tears, Jeff Bennett-a, Gary Beck-a i mnoge druge. Kako što Perc-ov rad i ime rastu, tako on postaje angažovaniji, tako da njegove ture zahvataju Evropu, deo Afrike i Japan.

Krajem 2007. je “overio” Ameriku svojim odlaskom u Nju Jork, a 2009. i Kanadu. Ono čime on može da se pohvali je back-to-back set sa Oliver Ho-om u Tokiju, set u Drumcode areni u okviru festivala Dance Valley 2008 i set na ovogodišnjoj Queen’s Day žurci zajedno sa Richie Hawtin-om i Speedy J-em u klubu Melkweg u Amsterdamu.

Obećao je izvanredan set na ovom Hear it. Feel it. Move it. dešavanju… videćemo!

Rainer Weichhold je poreklom nemac. Od svoje 17. se bavi muzikom, a sad ima oko 30. Sarađivao je sa mnogim umetnicima kao što su Fatboy Slim, Steve Angello, Tiefshwarz, Tiga, MA.N.D.Y., Pete Tong, Laurent Garnier, M.A.N.D.Y., 2manydjs i drugi. Rezident je u klubu Rote Sonne u Minhenu. Ako pogledate njegovu myspace stranu, videćete da je vrlo angažovan i popularan, a ako pogledate veb prezentaciju njegove booking agencije Great Stuff Booking, videćete sa kojim sve imenima radi. Nije zanemarljivo! Zvuk koji je za njega “vezuje” je funky minimal i electro-house.

Posle veoma uspešnog singl-a “Naked”, objavio je prvo Great Stuff izdanje na vinilu “Infinite Template” (sa remiksima by Kissy Sell Out i Martin Eyerer) u januaru 2007, kolaboraciju sa italijanskim producentima i Dj-evima, Dandi-jem i Ugo-m, koji imaju konstantnu podršku od zvezda kao što su Agoria, Mylo, Gregor Tresher, Oliver Koletzki, Etienne De Crécy i mnogi drugi.

U oktobru 2007. godine je objavio „Bamboo/Very Nice“ za Great Stuff Recordings. Ovo izdanje rado puštaju i vole artisti kao što su Claude VonStroke, Karotte, Gregor Tresher, Paolo Mojo, Acquaviva, Prins Thomas, Shinedoe i Oliver Koletzki, što samo dokazuje pravi kvalitet.

Na leto 2008. se još jednom dokazao remiksom track-a Jean Claude Ades & Vincent Thomas – “Shingaling” koji je postao svetski, klupski hit.

Pomenuta dva stranca na ovoj Hear it. Feel it. Move it. žurci će podržati Dejan Milićević, Mihajlo K i Natalija Ilich (ex Miss Nataly).

Vidimo se 12-og

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..