zzTop2Karte za koncert čuvenog američkog rok benda ZZ Top u Beogradskoj areni biće puštene u prodaju u ponedeljak 31. avgusta.  Karte se mogu nabaviti na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, Card Service, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

Karte koštaju: 1.990, 2.990 i 3.490 dinara.

Prvi put u svojoj karijeri ZZ Top će 18. oktobra održati koncert u Beogradu u okviru svoje jesenje turneje pod nazivom "ZZ TOP DOUBLE DOWN LIVE".

Teški teksaški trio ZZ Top nastao je krajem 60-ih godina. Karijeru hard rok benda sa bluz i bugi osnovom stvarao je postepeno, a sredinom 70-ih se proslavio albumima "Tres Hombres" i "Fandango", kao i hitovima "La Grange" (1973) i "Tush" (1975).

ZZ Top

U sledećoj deceniji svom muzičkom stvaralaštvu dodali su sintisajzere i snimili bestseler albume "Eliminator" (1983) i "Afterburner" (1985), kao i serijal video spotova sa stilizovanim automobilima i ženskim heroinama.

Ti spotovi postali su jedan od simbola muzičke televizije MTV, a i učvrstili su ikonografski izgled članova grupe - dvojica sa bradama, to jest gitarista Bili Gibons i basista Dasti Hil, i treći bez brade koji se preziva "Brada", to jest bubnjar Frenk Bird (Frank Beard).

Tokom 90-ih i kasnije, koncertna popularnost grupe je ostala na zavidnom nivou. To je jedna od malobrojnih svetskih grupa koja više od 35 godina svira u istom sastavu, a marta 2004. godine postala je i član "Rokenrol hola slavnih".

Najveći hitovi grupe ZZ Top, između ostalih, su: "Gimme All Your Lovin'", "Give it Up", "Sharp Dressed Man" , "Legs", "Velcro Fly", "My Head's In Mississippi", "Viva Las Vegas"...

Izvor:
MONDO


<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..