Upravo su ovih dana put knjižara i novih čitalaca krenuli primerci drugog izdanja „Kritičkog vodiča kroz srpski film 2000-2017“ autora Đorđa Bajića, Zorana Jankovića i Ivana Velisavljevića. Ovo svakako predstavlja veliki uspeh za ovo već zapaženo i nagrađivano izdanje Filmskog centra Srbije, čiije je prvo izdanje stiglo pred javnost poslednjih dana februara ove godine. Prvo predstavljanje ova knjiga je imala u beogradskom Sava Centru,  tokom ovogodišnjeg FEST-a, a poslednjih dana marta priređena je i odličnoposećena i propraćena promocija u knjižari „Delfi“ pod krovom zdanja Studentskog centra Srbije. Knjiga je brzo pobudila veliku pažnju medija, ali i stručne javnosti i do ovog trenutka, Kritički vodič...

Nedavno objavljeni roman "Ka granici", treći deo ciklusa "Cloaca Maxima - sapunska opera", ujedno je jedanaesta knjiga Vladimira Arsenijevića u spisateljskoj karijeri dugoj gotovo četvrt veka. O svom stvaralaštvu, o tome kako je nakon pune dve decenije vratiti se ostavljenoj književnoj građi, o odnosu forme i sadržaja, pitanjima savremenosti i prošlosti koju zovemo "devedesetim godinama" kao i o mnogo čemu drugom, Vladimir Arsenijević će razgovarati s urednicom knjige, Jasminom Radojičić u četvrtak, 19. jula, u CZKD-u s početkom u 19 časova. Specijalno iznenađenje predstavljaće video snimci sa porukama Svetlane Slapšak, Filipa Davida, Marka Vidojkovića, Marka Šelića. 

Narodna biblioteka Srbije i Biblioteka grada Beograda u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs lansirali su projekat AVA Doc Beograd. Članovi biblioteka će od danas (11.07.2018) imati ekskluzivnu priliku da besplatno koriste usluge AVA VOD platforme i gledaju najatraktivnija ostvarenja savremene svetske dokumentaristike koja su prikazana na Belodcsu u prethodnih nekoliko godina. Sa brojem svoje članske karte oni mogu pristupiti videoteci on-line ili filmove gledati direktno u bibliotekama. Ovim inovativnim projektom multimedijalni sadržaj u bibliotekama se obogaćuje i po prvi put se uvodi on-line VOD (video on demand) servis u srpskom bibliotekarstvu.

Obaveštavamo vas da je izdavačka kuća Akademska knjiga iz Novog Sada upravo objavila četiri nove knjiga i to: Daša Drndić - Sonnenschein, Slavoj Žižek Lenjin 2017. - Sećanje, ponavljanje i prorađivanje, Ernesto Sabato - Pre kraja i knjigu Sonje Veselinović - Recepcija, kanon, ciljna cultura. Slika modernog angloameričkog pesništva u savremenoj srpskoj poeziji. U nastavku možete pogledati sve o novoobjavljenim knjigama. 

Promocija specijalnog izdanja stripa Supersmederevac, koja će se održati u Domu omladine Beograda, u saradnji sa knjižarom Beopolis, u sredu 11.07. od 18h. Posetioci će imati priliku da vide izložbu tabli iz stripa i crteža gostujućih autora kao što su Marko Somborac, Goran Denić, Milan Mišić, itd., čuju koncert benda Hotel Makedonija, i razgovor sa izdavačem (Besna kobila) i autorima - Ivanom Tobićem, piscem i Milošem Trajkovićem, ilustratorom i grafičkim dizajnerom, koji posebno ovom prilikom gostuje iz Njujorka.

Promocija knjige Tatjane Tagirov "J'accuse! Optužujem!" u izdanju Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, iz Zagreba i Žena u crnom, iz Beograda, održaće se u Zagrebu i Beogradu. Zagrebačka promocija održana je u sredu, 04.07. u 19h u Kući ljudskih prava u Zagrebu (Selska cesta 112 c), a beogradska u subotu, 07.07. u 12h u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Paviljon Veljković, Birčaninova 21). U sklopu promocije biće prikazan i dokumentarni film "Ostavila je trag u nama" (17 min.) – dokumentarni film sastavljen od inserata TV i radio nastupa Tatjane Tagirov.

Četvrto jesenje izdanje Indirekt showcase festivala, prvog showcase festivala u Srbiji, održaće se od 11. do 13. oktobra u Beogradu.  Program festivala, kao i same lokacije objavićemo uskoro ali ono što možemo za sada da najavimo da će ovogodišnji program biti podeljen na predavanja i radionice, nastupe bendova i festival knjige. Ovogodišnje izdanje predstaviće predavače iz Belgije, Mađarske, Holandije, Velike Britanije i regiona, dok su od potvrđenih izvođača za sada na spisku bendovi iz Rusije, Švajcarske, Hrvatske, Mađarske i Srbije.

<<  Avgust 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6
2829