Nova beba donosi neizmernu radost Izabel i njenom mužu Džejmiju – ali Čarli, kome su skoro četiri godine, nije preterano oduševljen tek rođenim bratom. Štaviše, odbija da prihvati malog Magnusa, pa Izabel mora da pronađe način da usadi starijem sinu strpljenje i razumevanje kojima se i sama rukovodi u životu. Upravo te njene osobine i nateraju Beu Šandon, Izabelinu staru poznanicu, da u nezgodnoj situaciji potraži njenu pomoć. Provodadžijka iz hobija, Bea je na svojoj poslednjoj večerinki upoznala svoju bogatu prijateljicu s jednim plastičnim hirurgom.

U četvrtak 22. juna, u 19 sati, u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije, možete da prisustvujete trećem programu u okviru novog ciklusa poetskih večeri „Poetike-Antologije“, koji uređuje i vodi pesnik Duško Novaković. Treći učesnik je pesnik i antologičar Miljurko Vukadinović (1953. godine, u Gornjem Svraču). Na književnoj večeri biće reči o opusu autora za koga kritika kaže da je vidno uticao na povećanje stepena razuđenosti savremene srpske poezije, budući da ona izmiče klasičnim tumačenjima. 

U utorak, 20. juna, u 12 sati, u Amfiteatru Narodne bibilioteke Srbije, biće predstavljena petotomna edicija u izdanju Službenog glasnika LEKSIKONI NACIONALNIH PARKOVA SRBIJE (Đerdap, Kopaonik, Tara, Fruška gora, Šar-planina). U Leksikonima nacionalnih parkova Srbije prvi put su prirodna bogatstva i teritorije nacionalnih parkova i područja od izuzetne važnosti predstavljeni u okviru jedne leksikografske edicije. Pet leksikona sadrži 4.000 članaka ukupnog obima 2.500 autorskih strana (više od 1.800 štampanih strana), bogato ilustrovanih (2.000 ilustracija, fotografija, grafičkih priloga), sa 20 geografskih karata priređenih posebno za ovu ediciju.

Deveto izdanje festivala KROKODIL pod nazivom PRIPITOMITI TAMU  svečano je otvorila kiša tačno u 20 sati ispred Muzeja Jugoslavije. Nekoliko stotina najvernijih fanova festivala slušalo jepod kišobranima  prvo čitanje autorke iz Splita Olje Savičević Ivančević. Kiša je prestala da pada a nebo se razvedrilo uz predstavljanje monografije Ogledala Lune kojom je ovoj muzičkoj grupi konačno dat zasluženi položaj jednog od najznačajnijih bendova ranih osamdesetih. Sa Slobodanom Tišmom, pevačem ovog benda, Goranom Tarlaćem i Sašom Rakezićem  autorima monografije razgovarao je Dragan Kremer pred već skoro prepunim amfiteatrom.

Žestoko osporavanom i napadanom zbog nemorala, perverznosti i lošeg uticaja kojim kvari naivnu čitalačku publiku Zoranu Feriću jedno nikada nisu uspeli da poreknu: maestralno spisateljsko umeće i bolno precizno poznavanje ljudske psihe. Svaka njegova knjiga je bestseler u Hrvatskoj i godinama nakon objavljivanja na vrhovima lista. Svoje poslednje delo, roman „Na osami blizu mora“ Zoran Ferić će u subotu 17. juna predstaviti u Beogradu. Potpisivanje knjige i druženje sa čitaocima dešavaće se u Bookastoru (Cara Lazara 12) od 16 do 17h, a za 20h je predviđen i nastup na književnom festivalu KROKODIL.

U utorak 13. Juna, 19h - Sećate li se knjižare „Plato“? Da li primećujete knjižaru „Geca Kon“ pored koje gotovo svakodnevno prolazite u centru Beograda? Šta se desilo sa „Stubovima Kulture“? U trećem po redu razgovoru u okviru književnog ciklusa „Predgovor“ razgovaramo na temu kultnih knjižara u Beogradu. Zajedno sa našim sagovornicima pokušaćemo da saznamo gde su nestale, koji status su ranije uživale i šta je uopšte značio „kultni“ status ovakvih institucija kulture ranije, a šta danas. U doba neoliberalnih kulturnih politka i masovne konzumacije, suočeni smo sa odumiranjem knjižara koje bivaju zamenjene velikim prodajnim lancima.

Izdavačka kuća "Silesija" i Nemanja Cvijetić lično i personalno imaju veliku čast da vas pozovu na promociju njegove prve knjige "Čarobnjakova ispovedaonica". Promocija će se održati  u ponedeljak 12. juna u Dorćol Platz-u u 19h. Biće nam veliko zadovoljstvo da vas vidimo u što većem broju, da se družimo i smejemo. Na promociji će govoriti:

<<  Jun 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne