U petak 21. jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC. ROBMATIC je nova sjajna zvezda na Tech-House horizontu i njegov novi EP sa 2 numere “THE BREAKER”  nam to dokazuje. Naslovna numera “THE BREAKER” je moćno oružje za dancefloor, producirano tako da se upotrebi na vrhuncu svakog DJ set-a, dok druga numera “DANCE BABY” ima izuzetno interesantne perkusione paterne, koji se perfektno slažu sa vokalnim deonicama i pumping bass line-om. Zajedno čine savršen paket koji je potreban svakoj ozbiljnoj muzičkoj kolekciji.

Petnaesto, jubilarno izdanje Summer3p festivala počinje u četvrtak, 20. jula, i trajaće do nedelje, 23. jula. Festival će se održati na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić uz verovatno najatraktiviniji muzički program do sad i jedinstven miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

Među najpopularnijim savremenim džez umetnicima nalaze se mnogi muzičari iz Norveške, Švedske i Danske. S obzirom da sa svim ovim državama slavimo 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, skandinavsko predstavljanje na 33. Beogradskom džez festivalu biće jedna od najimpresivnijih selekcija muzike sa severa Evrope u našim krajevima u poslednje vreme! Prvi dan festivala, 26. oktobar u Domu omladine Beograda, tako je rezervisan skoro u potpunosti za impresivna nova imena iz ovog dela sveta: Jan Lundgren (Švedska), Jakob Bro (Danska) i Marijus Neset (Norveška), dok ćemo na velikoj sceni Sava Centra 29. oktobra imati priliku da vidimo izuzetnog norveškog umetnika Matsa Ejlertsena i njegov veliki međunarodni projekat „Rubikon“, i to pre glavne zvezde festivala Džošue Redmana i njegovog slavnog Trija!

Ubrzаnje...od romаntičаrа do 21.vekа - Mаnаkovo kulturno leto, koje orgаnizuju Tаngrаm Centаr i Etnogrаfski muzej u Beogrаdu, ponudiće posetiocimа u Sаvmаli nesvаkidаšnji koncert klаsične muzike. Trio ARTIUM, nа svom koncertu u Mаnаkovoj kući (ugаo Gаvrilа Principа i Krаljevićа Mаrkа), u petаk 21.julа od 20,30 sаti izvodiće kompozicije Šubertа, Lаhnerа,Despićа, Vujićа, Bojаnа Stаnkovićа... bogаt progrаm od romаntizmа do dаnаs.

Premijerni koncert NOVIH GRADSKIH PESAMA popularnih Djure i Mornara, pojačanih tamburašima iz sastava Vojvođanski san, biće priređen u četvrtak 20.jula od 20:30 sati u dvorištu Manakovekuće (GavrilaPrincipa 5) u okviru manifestacije Manakovo kulturno leto. Nove autorske starogradske pesme, prepevi poznatih starogradskih pesama na engleski i naravno nezaobilazni „zarazno pevljivi“ hitovi Zgromiću te ja, Odi dedi, Vera Tereza učiniće da dvorište Manakove kuće danas bude najveselije mesto u letnjoj Savamali.

Deseti Demofest, najpoznatiji festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi, počinje sutra na tvrđavi Kastel, koja je smještena u samom srcu grada, na obali rijeke Vrbas, a ovogodišnji line up čine brojne internacionalne i regionalne muzičke zvijezde, kao i 50 demo bendova iz cijele ex-Yu, koji će nastupati na dvije festivalske bine. Tokom tri dana festivala, od 20. do 22. jula, u revijalnom programu Demofesta nastupiće Rudimental DJ set, Marky Ramone, Ky-Mani Marley...

Petnaesto, jubilarno izdanje Summer3p festivala održaće se od 20. do 23. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić uz verovatno najatraktiviniji muzički program do sad i jedinstven miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma. Na Moon Stageu u okviru muzičkog programa nastupiće 17 izvođača, između ostalih superstar duo iz Severne Irske – Loco & Jam, zatim popularni nemački DJ Eric Sneo, domaća zvezda Ilija Đoković, dok nam sa Malte dolazi Daniel Blade, iz Mađarske Robin Futaki, a iz Hrvatske Andrologic. Tu je još jedan istaknuti predstavnik regionalne plesne scene Hibrid (BiH), kao i najbolja selekcija subotičkih DJ-eva...

Cigarettes After Sex, dream pop kolektiv iz Bruklina  i muzička internet senzacija,  nastupiće 18.jula na bazenima “11.april” na Novom Beogradu. Članovi benda već su stigli u Beograd i koriste svo svoje slobodno vreme da bolje upoznaju ovaj grad, u kojem nikada ranije nisu nastupili, a u kojem, sudeći po interesovanju, imaju jako lepu bazu fanova. “Nismo još stigli da vidimo sve što nas zanima, ali prijatno nam je ovde” kažu ovi momci i dodaju da će iskoristiti prvu priliku da siđu do beogradskih reka. Kao i većinu stranaca, i njih je zainteresovala naša kuhinja i bili su već prvog dana jako zanteresovani da provere kakvog su ukusa naša nacionalna jela.

<<  Jul 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne