Više od tri godine EVA BRAUN nije održala solistički koncert u Beogradu. U četvrtak, 7. septembra, konačno će izaći pred prestoničku publiku uz brojne prijatelje i humani povod. Binu Doma omladine Eva Braun deliće sa: Giletom (Električni orgazam), Kojom (Disciplin A Kitschme), Koletom (Veliki prezir), Mikijem Ristićem (Darkwood Dub), Gvozdenom (Kristali), Ognjenkom Lakićević i Nikolom Berčekom (Autopark), Sergejem Trifunovićem, i grupama Ničim izazvan i Magic Bush.

“Resurgam” - u prevodu “ponovo ću ustati” - naziv je veoma iščekivanog, 8. albuma Fina Greenalla, čuvenog engleskog kantautora sa stalnom adresom u Berlinu, poznatijeg pod imenom Fink, koji će biti širom sveta objavljen 15. septembra. Fink će u sklopu tromesečne turneje na kojoj promoviše novo izdanje nastupiti u organizaciji koncertne agencije Rock svirke 9. oktobra u Domu omladine Beograda (11. oktobra u Novom Sadu - Firchie Think Tank Studio)!

U okviru Letnjeg programa Kulturnog centra Pančeva, u petak, 18. avgusta u 21 čas na Platou, održaće se besplatan koncert Lene Kovačević i benda. Nakon što je diplomirala na prestižnom muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, Lena Kovačević izdala je dva albuma za domaće tržište. Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Album "Dobar dan za pevanje" (PGP RTS) objavljen je 2009.godine, zahvaljujući kome se našla u jednoj od najpopularnijih emisija Prvi Glas Srbije u ulozi žirija-

U PETAK, 29. septembra 2017. jedan od najboljih selektora, DJ-eva i producenata, dolazi u Zagreb, a uz njega nastupaju Dean Sunshine Smith i Adriatic Coasting duo Nick & Pepi.  Puno zanimljivosti okružuje Andrewa Weatheralla, DJ-a, producenta, vlasnika izdavačke kuće, koji je u 30 godina stvorio jedinstvenu karijeru. Po mnogima jedan od najboljih selektora u glazbenoj industriji, Weatherall ima enciklopedijsko znanje o glazbi, njegova eklektična zbirka ploča puna je svega od low tempo bisera do house i techo traka punih perkusija, njegova radijska emisija na NTS-u je pravo audio blago, njegove riječi i remiksevi nose težinu, a on i dalje nastavlja slijediti i definirati jedinstveni pristup plesnoj glazbi.

REACT 2 je sve bliže i bliže i pravo je vreme da osetimo njegov “ukus” kako bi izdržali do 7. Oktobra! Priliku da se za REACT 2 adekvatno zagrejemo imaćemo već u utorak 12. Septembra kada na DAILY TECHNO iz Pariza u klub KPTM dolazi izuzetno talentovani Kalden Bess! Music Reactions ekipa u saradnji sa klubom KPTM je za ovo DAILY TECHNO izdanje pripremila pravu poslasticu! Kalden Bess - Pravo ime ovog DJ/producenta, nekada poznatog pod pseudonimom m0h, je Khaled Bessioud i rođen je u Kanadi u Montrealu.

Kada mislimo na avgust mislimo na Nišvil, internacionalni džez festival na Niškoj tvrđavi. Ove godine će se on održati od 10. do 13. avgusta na dve glavne bine, unutar zidina i mnoštvo bina van zidina, na ulicama grada. Program je izuzetno bogat i izuzetno širok, što je uvek bila odlika ovog festivala. Na ovogodišnjem festivalu, od glavnih imena, nastupiće Peti Ostin, džez i pop pevačica sa veoma bogatom karijerom, Al Foster Kvintet, značajni bubnjar i čovek koji je stvarao džez rame uz rame sa velikanima u poslednjih 5 decenija, Kendi Dalfer, poznata holandska saksofonistkinja koja je dobro znani gost Niša, Majk Štern jedno od vodećih imena fjužn džez gitare koji će za ovu priliku nastupiti sa Čaba Tot Bagi Balkan Junion– om...

KONCERTI NA DVE BINE / LIKOVNA KOLONIJA / RADIONICE ZA DECU / BAJKERSKO DRUŽENJE i sve to već 13. godinu zaredom u Banatskom Sokolcu, na Rock Village festivalu! ROCK VILLAGE održava se od 2005. godine u Banatskom Sokolcu, malom mestu od jedva nešto preko 200 stanovnika, u školskom dvorištu, na prostoru gde je u okviru Rock Village festivala još 2008. godine podignuta prva i jedina statua Bob-a Marley-a u Evropi, ove godine 11. i 12. avgusta.

U sredu, 22. avgusta, u Narodnom pozorištu Leskovac nastupiće sastav Trio Sveti, koji čine Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i  Branko Trijić. Početak koncerta je u 20 časova i 30 minuta. Karte za koncert biće u prodaji od srede, 9. avgusta, na blagajni leskovačkog pozorišta. Cena ulaznice iznosi 300 dinara. Trio Sveti je amsambl virtuoznih muzičara sa našeg podneblja. Bubnjar, Marko Đorđević, više od dvadeset godina gradi uspešnu muzičku karijeru u Nju Jorku, dok su Vasil Hadžimanov (Berklee) i Branko Trijić (Amsterdam Conservatorium) povratkom u zemlju nakon muzičkih studija ozbiljno uticali na napredak savremene instrumentalne muzike na našim prostorima.

<<  Avgust 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   
Visual Karavan