27, 28. i 29. juni 2017. Garaža, Bulevar Vojvode Mišića 49 - Ovo je festival integracije, suživota i prožimanja Srba sa Srbima, kao i svih drugih građana Srbije sa svim trećim građanima Srbije. Festival PREKO SVAKE GRANICE je prezentacija radova kosovskih umetnika, umetnika rođenih na Kosovu i/ili raseljenih sa Kosova, kao i umetničkih produkcija nastalih u saradnji kosovske i pokosovske umetničke scene, sa scenom iz Srbije u užem, još užem i najužem smislu. Cilj festivala je da se u Beogradu svi osetimo dobrodošlim!

Pozorišna sezona u pozorištu Slavija se završava 30. juna komedijom Dragana Marjanovića DR FELER. Iz poznate pozorišne kuhinje glumca Dragana Bože Marjanovića stiže još jedna duhovita monodrama o našim naravima i mentalitetu. Uz nezaobilazan i krajnje simpatičan dijalekt juga Srbije i ovoga puta možemo očekivati predstavu u kojoj je publika sastavni deo nje i koja će vas sigurno nasmejati do suza. Nedeljni repertoar za period od 24. juna do 01. jula možete videti u nastavku.

Na Kalemegdanu, tačno na mestu gde je održan poslednji koncert Amy Winehouse promovisan je projekat «Back to Amy», dokumentarna predstava o Amy Winehouse koja će svoju premijeru imati u septembaru. Na današnji dan pre šest godina na Kalemegdanu je održan koncer Amy Winehouse. Bio to njen poslednji nastup pred publikom. Možda nije znala ništa o Beogradu. Možda nije znala ni da je u Beogradu. To je svakako bila slučajnost, ali slučajnost koja se ne može ignorisati. Slučajnost koja se može tumačiti na mnogo načina. Slučajnost koja možda i nije slučajnost. Sličnosti između Beograda i Ejmi su mnoge. Predstava «Back to Amy» je predstava o kantautorki koja je nekomercijalne muzičke sadržaje učinila veoma popularnim, osvojivši svet i sva muzička relevantna priznanja.

Ambasador Velike Britanije Denis Kif svečano je uručio diplome učenicama Royal Academy of Dance  – ASD Kraljevske akademije za igru u Beogradu, čiji je glavni pokrovitelj kraljica Elizabeta II. Na godišnjem koncertu održanom juče (subota, 17.06. 2017) u Pozorištu na Terazijama ambasador je dodelio diplome  balerinama koje su postigle najbolje rezultate na završnom ispitu pred ispitivačima iz Londona “ Čestitam svim učenicama na izuzetnim rezultatima. Ovo je veoma veliki uspeh. Uživao sam u veoma lepo priređenom programu.

DAN U NOĆI - 20/06 u 20h , Strogi Centar, Gospodar Jevremova 43 - Imersivno pozorište je savremena forma interaktivnog teatra i omogućava specifično indivudualno iskustvo svakog gledaoca. Ova forma pruža mogućnost publici da zaroni u suštinu stvaralačkog procesa i pozorišnog umetničkog dela. Ona omogućava publici da se približi predstavi kao muzici, slici ili skulpturi blizu i intimno, ne sputavajući je sedenjem u pozorišnoj sali, već slobodnim kretanjem i praćenjem radnje kroz sopstveno nahođenje.

Pozorište Slavija je u period od 7. do 13. juna učestvovalo na 7. Međunarodnom pozorišnom Festivalu LUDY u gradu Turgenjeva i Tolstoja Orelu u organizaciji orlovskog državnog pozorišta “Slobodna Prostranstva” i orlovskog državnog instituta umetnosti i kulture zajedno sa 20 pozorišta iz 8 zemalja (Srbija, Italija, Bugarska, Izrael, Kanada, Kirgizija, Rusija). Jedino pozorište iz Srbije imalo je čast da sa predstavom “Karamazovi” otvori Festival, a na kraju Festivala dobije izuzetne kritike za sve segmente predstave, a Branko Đurić za ulogu Fjodora Karamazova od strane Međunarodnog žirija bude proglašen najboljim glumcem Festivala.

Nedeljni brunch posvećen Amy Winehouse, održaće se u nedelju, 18. juna od 12.00 časova, a povodom godišnjice njenog koncerta u Beogradu, koji je nažalost bio njen poslednji nastup pred publikom. Družićemo se u prirodi, na Kalemegdanu (ispod Barutane) a pored promocije predstave "Back to Amy", nastupaće i bend "Amy's house" tribute band to Amy Winehouse. Biće nam sigurno lepo i prijatno. Predstava "Back to Amy" je dokumentarna predstava o Amy Winehouse koja će premijerno biti izvedena 14. septembra 2017 - u nadi da ćemo do tada obezbediti neophodna sredstva.

<<  Jun 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne