Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića nastupiće 11. maja u Hali sportova, kao gosti na koncertu Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo! Grupa Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo uskoro dolazi u Beograd! Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je Gipsy Kings-e svetskim fenomenom i pravim kraljevima muzičke scene. Svoj senzacionalni uspeh na svim meridijanima duguju, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike.

Beogradski bend Mortal kombat održaće tradicionalni „Antievrovizijski koncert“, osmi po redu, u Barutani, u subotu, 13. maja, od 20 časova, u organizaciji „Route 011“. Pre godinu dana je ovaj bend prvi put zakazao koncert na Beogradskoj tvrđavi, ali su zbog loših vremenskih uslova morali da se premeste na rezervnu lokaciju – u Magacin Depo, gde se okupilo više od 1500 ljudi.

Prvobitno su Beogradu planirali da poklone jedan rođendanski koncert u Božidarcu 28. aprila. A onda je publika pokazala da joj to nije dovoljno - da je koncertna sala Centra za kulturu Božidarac premala za sve one koji sa grupom DŽA ILI BU žele da proslave 30 godina rada benda! Zato su Dža ili Bu odlučili da organizuju još jedan koncert - u subotu, 29. aprila, na istom mestu - u Božidarcu, u okviru Vračar Rocks serijala.

Ana Ćurčin, kantautorka iz Beograda, jedna od najtalentovanijih u regionu, održaće veliki samostalni koncert sa svojom grupom, 19. maja 2017. u Domu omladine Beograda. Radi se o finalnom nastupu kojim se zaokružuje život albuma “Sketches of Belonging”, njenog debi izdanja. Pojava Ane Ćurčin nešto je posebno na srpskoj sceni – teško da postoji neko ko joj prethodi u ranijim decenijama. Van generacijski bliskog kruga naših "Amerikana" muzičkih umetnika, od Ike do Stray Dogga, takođe ne postoji ništa slično.

Da je After Bolji Od Partija, beogradska publika odlično zna...ABOP se Beograđanima više puta predstavio uživo, ali nijednom u krugu Cetinjske ulice, te su eksploziju energije tempirali za 29. april u Elektropioniru. ABOP je zagrebački audio-vizuelni sastav koji izvodi elektronsku muziku nastalu pod uticajem detroitskog tehna, čikaškog house-a i rane klupske muzike. To je živa ritam mašina koja umesto frontmena ima dva bubnjara sa samo jednim ciljem - da nateraju publiku na ples.

Posle više od godinu i po dana novosadski Grate se vraća u Beograd! Nastupiće 22. aprila u Elektropioniru zajedno sa gostima iz Slovenije, grupom Bütli. Interesantno je da ovaj punk rock sastav do sada nije nastupao u Beogradu, a još je interesantnija činjenica da Bütli na slovenačkom znači The Beatles. Grate je sa grupom Bütli trenutno na turneji kojom prijatelje iz Slovenije predstavljaju domaćoj publici, a sam Grate promoviše album ,,Ne mogu, neću, ne znam i ne želim".

<<  April 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne