Ubrzаnje...od romаntičаrа do 21.vekа - Mаnаkovo kulturno leto, koje orgаnizuju Tаngrаm Centаr i Etnogrаfski muzej u Beogrаdu, ponudiće posetiocimа u Sаvmаli nesvаkidаšnji koncert klаsične muzike. Trio ARTIUM, nа svom koncertu u Mаnаkovoj kući (ugаo Gаvrilа Principа i Krаljevićа Mаrkа), u petаk 21.julа od 20,30 sаti izvodiće kompozicije Šubertа, Lаhnerа,Despićа, Vujićа, Bojаnа Stаnkovićа... bogаt progrаm od romаntizmа do dаnаs.

Premijerni koncert NOVIH GRADSKIH PESAMA popularnih Djure i Mornara, pojačanih tamburašima iz sastava Vojvođanski san, biće priređen u četvrtak 20.jula od 20:30 sati u dvorištu Manakovekuće (GavrilaPrincipa 5) u okviru manifestacije Manakovo kulturno leto. Nove autorske starogradske pesme, prepevi poznatih starogradskih pesama na engleski i naravno nezaobilazni „zarazno pevljivi“ hitovi Zgromiću te ja, Odi dedi, Vera Tereza učiniće da dvorište Manakove kuće danas bude najveselije mesto u letnjoj Savamali.

Cigarettes After Sex, dream pop kolektiv iz Bruklina  i muzička internet senzacija,  nastupiće 18.jula na bazenima “11.april” na Novom Beogradu. Članovi benda već su stigli u Beograd i koriste svo svoje slobodno vreme da bolje upoznaju ovaj grad, u kojem nikada ranije nisu nastupili, a u kojem, sudeći po interesovanju, imaju jako lepu bazu fanova. “Nismo još stigli da vidimo sve što nas zanima, ali prijatno nam je ovde” kažu ovi momci i dodaju da će iskoristiti prvu priliku da siđu do beogradskih reka. Kao i većinu stranaca, i njih je zainteresovala naša kuhinja i bili su već prvog dana jako zanteresovani da provere kakvog su ukusa naša nacionalna jela.

Vokalno instumentalni sastav Limunada održaće koncert na otvorenoj sceni Kulturnog Centra Grad u petak 14. jula 2017. godine sa početkom u 21:00 časova. U intimnoj atmosferi jednog od najinspirativnijih kutaka beogradske urbane i popularne kulture, VIS Limunada će povesti publiku u letnju avanturu elegantnih baštenskih zabava u ritmu šlagera, sola, bita i rokenrola - od skrivenih vrtova velikih metropola do egzotičnih bašti mediterana i latinske amerike. 

SEΛ + ΛIR & saMMan// Četvrtak 13. jul, 19h // Zaokret // Grčko-nemački duo Eleni Zafiriadou i Daniel Benjamin, bolje poznati od nazivom SEA + AIR, prepoznali su značaj postojanja na pravom mestu u pravom trenutku dok su na turneji predstavljali svoj album prvenac – na više od 600 koncerata, 26 zemalja i 3 godine neprestane turneje.

Juče je sat vremena nakon ponoći u beogradskom Domu omladine u okviru poslednje faze snimanja filma “Nebeska tema” realizovana velika scena u kojoj Old Stars Band (u malo izmenjenom sastavu) izvodi pesmu “Ona to zna”. Srđan Gojković Gile, Zdenko Kolar, Marko Milivojević, Boris Bunjac i za ovu priliku pojačanje - Milorad Miki Ristić, nadahnuto su u Klubu DOB-a izveli novu verziju pesme “Ona to zna” pred publikom sačinjenom od 100-ak specijalno odabranih statista. Bez obzira na to što se radilo o snimanju svojstvenom igranom filmu koje uključuje više ponavljanja scena, zbog snimanja iz različitih uglova sa više kamera, kao i činjenici da je sam proces snimanja trajao više od 6 sati (sa pripremom oko 10), svi su se odlično zabavljali i tako učinili veče nezaboravnim.

<<  Jul 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne