27.04.2018. // Božidarac - Turisti su novi bend iz Beograda, čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze baš poput turista. Bole je inspirisan ljubavnim jadima, delta bluzom i ranim rokenrolom, a Turisti se ne plaše ni povremenih ekskurzija po svim podžanrovima rok muzike. I pank, i hardkor, i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je učinilo Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni našeg grada.

U SubBeernom centru, sad već čuvenom podzemlju Cetinjske 15, u subotu 28. aprila Consecration. U ovoj autentičnoj pivnici koja je svoja vrata otvorila krajem decembra prošle godine održano je već oko 30 velikih koncerata. "Volimo da osvajamo nove prostore, a SubBeerni se nameće kao jedan od interesantnijih novih mesta u Beogradu”, kazao je Danilo Nikodinovski pred prvi nastup Consecration-a u najvećem koncertnom prostoru u krugu Cetinjske 15, a koji očekujemo 28. aprila. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 600 dinara dostupne su na blagajnama Eventima, DD Tickets-a i u kafeu Šikarica (Skadarska 22), a na ulazu u klub koštaće 800 dinara.

Nastupaju 3 dobro poznata benda u underground vodama: TAMERLAN, DREDDUP i FROZEN MOONLIGHT. Ovo će ujedno biti i poslednja prilika da vidite death folk akustični projekat TAMERLAN uživo u Srbiji pošto se on seli daleko u Aziju. Veče će otvoriti Tamerlan, death folk projekat Timura Iskandarova. Projekat je nastao 2006. godine i iza sebe ima 4 albuma i nekoliko EP-ja. Od samog pocetka projekta Timur istražuje mistične, minimalističke i okultne sfere akustičnog zvuka, obraćajući pažnju na ambijentalnu jezu i mračnu energiju.

Jonathan često porede s velikanima indie rock sveta kao što su Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes, ali konstantnim radom bend je samostalno izgradio reputaciju koncertne rock mašine. Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, InMusicu, Pula Film Festivalu i Ferragosto Jamu. Uz nastupe na na Waves Festivalu u Beču i Bratislavi, u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza, kao i na slovenačkom izdanju Flow Festivala Jonathan polagano grade međunarodnu fan bazu kojoj se priključuje i KC Grad 27.aprila, a kao predgrupa nastupiće beogradski The Cockblockers.

Ove subote, 28. aprila grupa Direktori imaće svoj prvi „celovečernji“ koncert u Božidarcu. Ovog puta planiraju dvočasovni nastup na kome će izvesti sve najveće hitove iz svoje gotovo 30 godina duge karijere i to u proširenom sastavu, pojačani najboljom duvačkom sekcijom Beograda – članovima grupa Deca Loših Muzičara i Plejboj. Brojni fanovi biće u prilici da čuju i neke nove pesme pored legendarnih stvari poput „Mi volimo pivo“, „Čistićete ulice“, „Njoj dao bi sve“, „Skinhedi skankuju“, „Ide voz“, „Proleće“, „Bando crvena“...

Beogradski metal bend Centurion će nastupiti 11. maja u beogradskom klubu Elektropionir (Cetinjska 15) uz podršku sveženskog death metal benda Nemesis sa početkom u 21h. Ovo je ujedno i prvi nastup Centuriona u rodnom gradu od maja prošle godine. Centurion je osnovan na proleće 2008. godine kao hevi metal bend sa primesama balkanskog etno zvuka. 2011. godine objavljuje svoj demo EP “Virtuelno Ognjište”, a 2013. godine singl “Tragedija Genija”.

<<  April 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne