U sredu, 12. septembra 2018. u 20:00 // Velika sala Doma omladine Beograda. Koncert je organizovan pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Ulaz je besplatan, uz propusnice koje se mogu preuzeti na ulazu u Dom omladine, na dan koncerta od 19 časova. Nemamo svakog dana priliku da čujemo dobar džez koji nam dolazi iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, iako na tom području ima dugu tradiciju. Zato nam je posebna čast što imamo priliku da po prvi put predstavimo našoj javnosti Big bend iz Kazahstana!

Femi Kuti, nigerijski muzičar, princ "afrobita", i dostojni naslednik svog oca, Fela Kutija, ponovo će nastupiti u Beogradu, 13. septembra pod otvorenim nebom, ovaj put u pratnji benda "Positive Force" i Makedonske filharmonije. Više od 70 muzičara učestvovaće u ovom koncertnom spektaklu koji će se održati na Kalemegdanu (Donji grad) od 20h, a ulaz će biti besplatan. Aranžmane za simfonijski orkestar napisao je Džijan Emin koji će ujedno biti i dirigent na ovom koncertu. Ovaj grandiozni projekat premijerno je izveden u Skopju u junu ove godine, i okupio je oko 15 000 ljudi.

Treća sezona Musicology Barcaffè Sessions počinje lepim vestima. Naime, serijal koncerata koji neguje kvalitetne muzičke događaje u intimnoj atmosferi, pored Ljubljane, dobiće svoje izdanje i u Zagrebu, a karte za najavljene koncerte su već u prodaji. Svoju misiju da pomogne i podrži razvoj kulture, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu, Barcaffé će nastaviti i u novoj sezoni, kao generalni partner festivala. Na prvom koncertu serijala, koji će obuhvatiti sve tri zemlje, nastupiće omiljeni italijanski pevač dubokog baršunastog glasa, Mario Biondi.

REPETITOR se vraća u Beograd! U petak, 10. avgusta, na Beer Garden, u letnju baštu SubBeernog centra - na makišku stranu Ade Ciganlije. Nakon krcate bašte SKC-a početkom juna ove godine, koncerata u Moskvi, Amsterdamu i turneje sa velikim Arcade Fire, Repetitor dolazi pred samo finale sezone na Beer Gardenu da isporuči svirku koja se može opisati sa svega dve reči: EKSPLOZIJA ENERGIJE! Odmah sutradan, u subotu 11. avgusta još jedna eksplozija, ali emocija... i ženske energije.

Da, dobro ste čuli. Integrity dolaze u Novi Sad za nedelju dana 07. avgusta od 21 čas i održaće koncert u Fabrici, programskom prostoru Ustanove studentski kulturni centar! Bend je nastao 1988. i od početka je privlačio pažnju svojom brutalnošću, sjajnom kombinacijom hardcore/punka i metala sa tekstovima koji su kao temu provlačili religiju, individualizam, okultizam...Sa prvim singlovima "Harder They Fall" i "In Contrast Of Sin" bend Integrity nagovestio je da njegovo vreme tek sledi, što je dokazano sa dva sjajna LP-a koji se smatraju neizostavnim klasicima sa početka 90ih godina - "Those Who Fear Tomorrow" i "System Overloaded".

NIKOLA VRANJKOVIĆ je umetnik koji već decenijama unazad doprinosi afirmaciji pesničke reči u rokenrolu, što je i ozvaničeno nagradom koju je nedavno dobio - upravo je on laureat za 2018. godinu, za laskavo priznanje „Strune od svetla“. Obeležiće letnju sezonu - u petak, 3. avgusta, u koncertnoj bašti SubBeernog Centra - pod vedrim nebom, na Beer Gardenu, na makiškoj strani Ade Ciganlije.

<<  Avgust 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
28293031