Saljem najavu za koncert Borka Mitica u klubu Fest u petak. Borislav Mitic Borko nas poznati gitarista instrumentalnog neoklasicnog stila svirace uzivo u Festu po prvi put 26.5.2017. Borko ima internacionalnu karijeru, ziveo je dugo u Severnoj Americi i izdavao je za cuveni Shrapnel record koji je otkrio i izdavao gitariste kao Yngwie Malmsteen, Paul Gilbert, Marty Friedman, Greg Howe, Vinnie Moore, Jason Becker... Na svom poslednjem albumu "Electric Goddess" Borko je saradjivao sa bubnjerem Jeremy Colson-om (Steve Vai/Billy idol).

Uoči Singidunum festivala, 24. juna na Kalemegdanu, organizacija „Route 011“ poklanja besplatnu svirku, koja će biti održana u četvrtak 25. maja, od 18 časova, na splavu Pab na vodi, na keju 25. maj. Na promo žurci nastupiće: Prljavi inspektor Blaža, Direktori, NBG, Scordisci, The Bite i Blanquito Cojones, dok će u pauzama između nastupa članovi bendova birati muziku za DJ pultom. Svi koji dođu na svirku, dobiće priliku da učestvuju u snimanju promo videa za Singidunum festival.

Beogradski ska/rok sastav Besne gliste najavljuje doček Dana mladosti u ritmu rege muzike, 24. maja u klubu Alternativa, u Lominoj 14, sa početkom u 21 čas. U sklopu ovog događaja, pored domaćina, Besnih glista, nastupiće i sedmočlani slovenački autorski rege sastav Raggalution, koji je na regionalnoj sceni aktivan od 2011. godine. Oni će predstaviti svoj drugi studijski album, pod nazivom „Gatekeeper“ , na kojem se nalazi 9 društveno angažovanih numera, koje pored izvornog regea, sadrže i elemente džeza i roka.

Uoči velikog beogradskog koncerta Ane Ćurčin i njenog benda, koji je zakazan za petak 19. maj u Domu omladine, naša talentovana i sve popularnija kantautorka, objavila je novu pesmu pod nazivom Stay with me. "Nastala je u vlažnom i vrelom Njujorku prošlog leta, a snimila sam je u 'ogoljenom' aranžmanu uoči beogradskog koncerta. Pesma je kao neki pogled u budućnost, ispovest, obraćanje voljenoj osobi.", kaže Ana o svojoj novoj numeri, koju će premijerno izvesti pred publikom u Domu omladine Beograda.
Muzički ova ogoljena verzija "Stay With Me" je inspiraciju našla u Joni Mitchell, uz pogled preko ramena Cat Power, zrnce magije Damiana Jurada i šum Bona Ivera.

Umetnicki ansambl MO "Stanislav Binicki", dirigent Pavle Medakovic, solista Pavle Krstic - klavir u Domu Vojske Srbije, Brace Jugovic 19, cetvrtak 25. maj. 2017. godine u 20h, održaće koncert OMAZ BETOVENU - Egmont uvertira, Koncert za klavir i orkestar br. 3, Simfonija br. 8. Pavle Krstić je rođen 1998. godine. Student je prestižnog Univerziteta Mocarteum u Salcburgu u klasi renomiranog pijaniste i pedagoga Pavela Gililova od 2013. godine. Počeo je da svira klavir sa 6 godina, a osnovnu i srednju muzičku školu završio je u klasi Milene Apić.

Jedan od najzanimljivijih muzičara iz velike afričke države Gane, King Ayisoba će sa svojim sastavom nastupiti u Beogradu u subotu 27. maja u Kulturnom centru Rex sa početkom u 20 časova. Ovaj pevač i svirač na tradiionalnom žičanom instrumentu koji se zove kologo je jedno od najaktuelnijih imena na world music sceni. Njegov novi album “1000 Can Die” je pre mesec dana objavljen za Glitterbeat, izdavača koji je nekoliko godina uzastopno biran za najboljeg world music izdavača u svetu, a u toku je velika evropska turneja ovog petočlanog sastava.

<<  Maj 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne