Na Sava Promenadi, na Platou preko puta podmornice, uz samu obalu reke, u sredu 21. juna, sa početkom od 20 časova, kompanija Belgrade Waterfront upriličiće muzičko-plesni performans za sve posetioce, u cilju obeležavanja Međunarodnog dana muzike. Tokom tročasovnog programa posetioci će imati priliku da uživaju u jazz, tango, evergrin i filmskoj muzici, kao i nastupu profesionalnih plesača, koji će nakon predviđenog scenskog programa, nastaviti neformalno druženje sa prolaznicima, pozivajući ih da im se pridruže u plesu pod zvezdama. Na Sava Promenadi, koja će, uz pomoć specijalno osmišljene rasvete, biti  pretvorena u pravi podijum za igru, posetioci će uživati u muzici i spektakularnim potezima profesionalnih igrača, a istovremeno će imati priliku i da se sami oprobaju u igri. Posebnu čar manifestaciji pružiće neposredna blizina reke i otvoreno beogradsko nebo.

Koncert legendarnog hip hop reggae sastava STRAIGHT JACKIN, koji posle pauze ponovo nastupa u klubu Fest u Zemunu u nedelju 25.06. od 21h. Straight Jackin je bend, koji je pre više od 20 godina nastao u Sankt Petersburgu u Rusiji, a krajem devedesetih doprineo osvešćavanju mladih ljudi i ukidanju represivnog režima tadašnje vlasti. Trenutno rade na novom albumu, koji će premijerno biti predstavljen na festivalima ovog leta. Ulaz - 700 din

Počinje novi serijal letnjih koncerata na Zidiću! Plato Milana Mladenovića ispred Doma omladine petu godinu zaredom postaje popularno mesto okupljanja različitih muzičkih sastava koji će sve posetioce, ali i slučajne prolaznike zabaviti svojim nastupima. Prvi u nizu koncerata na Zidiću biće tradicionalno održan na Svetski dan muzike, 21. juna od 20 časova. Tom prilikom publici će se predstaviti VIS Nebograd – muzički sastav koji čine polaznici muzičke radionice namenjene osobama sa autizmom.

U petak 23. juna u 20h, KC GRAD - Tri kantautorke. Tri senzibiliteta. Tri izraza. Na otvorenu scenu KC Grada stižu tri kantautorke : Adélys, Nadja i Ana Avramov. Dajući moderno ruho i sopstveni pečat klasičnim žanrovima (rok, šansona, džez, pop), ove tri mlade umetnice pokazuju da ženskim glasovima na savremenoj evropskoj kantautorskoj sceni ne nedostaje nadahnuća. Slušamo ih u Gradskoj bašti u petak 23. juna od 20h, cena karte na ulazu je 250 rsd.

Slavimo 60 godina postojanja i početak velike rekonstrukcije Dvorane Doma Sindikata i 30. juna ove godine, u 20 časova, biće održan veliki besplatan koncert, gde će svi posetioci imati priliku da uživaju u zvucima Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, na čelu sa dirigentom Vojkanom Borisavljevićem,  kao i da ponovo čuju velike umetnike od kojih je većina započela svoje karijere upravo na sceni Dvorane Doma Sindikata.

Muzičkom promenadom po centru Beograda, Art Link u saradnji sa partnerima UK "Parobrod", Francuskim institutom, EUNIC-om, Opštinom Stari grad i Muzičkom produkcijom RTS-a, obeležiće Svetski dan muzike, 21.06.2017. godine, koncertima od 16 do 20 časova. U skladu sa tradicijom koju je pokrenuo nekadašnji francuski ministar kulture Žak Lang, da se prvi dan leta, odnosno, Svetski dan muzike, obeležava besplatnim koncertima po parkovima, trgovima i ulicama, ArtLink će programe organizovati na sledećim lokacijama:

<<  Jun 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne