U ponedeljak 03.04.2017. u 20 časova u galeriji Štab je svečano otvaranje izložbe digitalnih grafika umetnica Jelene Lalić i Katarine Đ Urošević, pod nazivom “Virtuelne refleksije Vol.2”. Izložbu će otvoriti Jelena Gagić, istoričarka umetnosti i grupa izvođača koja sarađuje na multimedijalnom projektu Dolarijum, sa performansom “Cyber ego III”a to su: Nataša Milojević, Olivera Milojević, Katarina DJ Urošević i Jelena Lalić. DJ podrška događaju biće Sana Garić (DJ San Ći, ex Xanax, Svemirci, Grupa Beograd).

Ovogodišnji Festival AS 2017. trajaće od 3. do 6. aprila pod sloganom Avangardne prakse jer je koncept ovogodišnjeg festivala usmeren na avangardne prakse kroz savremene izvođačke umetnosti i u duhu je proslave 100 godišnjice dadaizma. Samim tim, deo radova koji će biti prikazani predstavljaju komunikaciju sa ovim velikim umetničkim pokretom - Program Aprilskih susreta obuhvata brojne koreografije profesora i studenata I, II i III godine Instituta za umetničku igru, izložbu fotografija, performanse, instalacije, radionice i koreografske improvizacije, kao i pozorišnu instalaciju Dah teatra Žene DADE.

U galeriji POLET, Cetinjska 15, u Utorak 28. mart 2017. u 19.00 - Ljudska čula registruju samo delić postojeće stvarnosti, a široko područje nedodirljivog, nevidljivog ili nečujnog ostaje prepušteno ljudskoj imaginaciji. To je mesto gde se vrlo jednostavno mogu sresti potreba za stvaranjem slika, odnosno oblika i potreba za doživljajem novog i do sada neotkrivenog. Petar Sibinović upravo na tom mestu realnog, ali čulima neosvedočenog prostora gradi sopstveni odnos oblika i smisla. Sibinović svoju pažnju usmerava na proučavanje prirode i procesa oblikovanja van uticaja čoveka poput: entropije, degeneracije, hibridizacije, kristalizacije, taloženja, kondenzacije i tako dalje.

U utorak, 28. marta u 20.00 Galeriji SKC-a je Alinejin video kurs savremene umetnosti, četvrta epizoda: Referencijalnost // učesnici: Simona Ognjanović i Stevan Vuković. Umetničke prakse uvek su se razvijale kroz odnose prema nekoj prethodnoj umetnosti, kao i prema kulturi i društvu koje su činili okvir njihovog javnog prikazivanja. Nekada su ti odnosi bili naglašavani i eksplicitno tematizovani, a nekada negirani, brisani ili samo na kompleksan način kodirani jezikom razumljivim samo užem krugu onih koji su znali kako da ga dešifruju.

Kreativna fabrika u okviru projekta DosijeUmetnik predstavlja izložbu digitalnih grafika ~Žene~ Ane Marniović i fotografija ~LIGHTPLAY~ Svetislav Bankerovića. Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak 30. mart u 19h, u Noćnoj galeriji Petak u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. Izložba će biti otvorena do 6. aprila 2017. ŽENE - Serija portreta rađenih olovkom na papiru, u jednom potezu i dahu izraz su mog iličnog doživljaja. Na portretima su predstavljene za mene, veoma drage žene.Portret nije formalna kopija lika, već on predstavlja odnos viđenog i doživljenog.

Najnoviji modni trendovi, regionalno takmičenje, strani gosti i eminentni domaći dizajneri obeležiće 41. Belgrade Fashion Week koji će se održati od 28. marta do 4. aprila. Centralni deo programa biće održan u Belexpocentru, a tu su i Galerija Štab, kao i Dorćol Platz. Prvi dan obeležiće finalna revija Fashion Scout SEE – Southeast Europe Fashion Showcase i revija modne kuće Mona koja po prvi put predstavlja i svoju mušku kolekciju Mona Man.

<<  Mart 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne