Marx je kreirao novu kolekciju sa posebnom porukom: Modni brend Marx predstavila je novu kolekciju proleće-leto 2017., zasnovana pod sloganom DARE TO. Kolekcija DARE TO postavlja izazove, a ovoga puta Marx nas novom kolekcijom izaziva sloganom „Usudi se da izraziš svoje emocije“. DA LI SE USUĐUJETE DA IZRAZITI SVOJE EMOCIJE?  Zvezda nove Marx kolekcije predstavlja oslobođenje od svih prepreka, od svih loših iskustava i svih strahova, podstiče nas na slobodu i izaziva nas. Da li ste se ikada zapitali možete li biti srećniji?  Marx preporučuje: „dozvolite da izrazite sebe i svu raznolikost emocija koji vas savladavaju. Verujte u sebe i oslobodite se!“

Muzej grada Beograda, 25. april - 20. maj 2017. godine - Izložbu koja obuhvata rezultate procesa projekta ACTOPOLIS iz svih sedam gradova u kojima se odvijao u toku 2016. godine, sa posebnim akcentom na beogradskim produkcijama, otvoriće direktor Goethe-Instituta Beograd Frank Bauman, direktorka Muzeja grada Beograda Tatjana Korićanac i kustoskinja beogradskog izdanja ACTOPOLIS-a Mirjana Boba Stojadinović.

U utorаk, 25. аprilа, u 19 čаsovа, u gаleriji Stepenište (Centаr za likovno obrаzovаnje, Šumаtovаčkа 122, Vrаčаr) biće otvorenа prvа sаmostаlnа izložbа аutorа Mаrije Nešković, pod nаzivom „SаŠiveni“. Izložbа će biti otvorenа zа posetioce do 8. mаjа, svаkog dаnа od 9 do 21 čаs. Mаrijа Nešković rođenа je 1991. godine u Užicu, gde je zаvršilа srednju umetničku školu. Nаkon togа upisuje osnovne аkаdemske studije nа Fаkultetu likovnih umetnosti u Beogrаdu, odsek vаjаrstvo.

Treće međunаrodno trijenаle grаfike, kаo i prethodna dvа, održаnа 2011. i 2014. godine, imа zа cilj promovisаnje grаfike i uspostаvljаnje, jаčаnje sаrаdnje kаko sа domаćim tаko i sа međunаrodnim institucijаmа od kulturnog znаčаjа koje neguju ovu likovnu disciplinu. Ovа reprezentаtivnа mаnifestаcijа pružа uvid u аktuelnu svetsku grаfičku scenu i prikаzuje ne sаmo njenu rаznovrsnost i bogаstvo već i smer kretаnjа sаvremene umetnosti.

U subotu 22. aprila u galeriji Nešović Fine Arts biće otovrena  izložba rok fotografije Aleksandra Zeca, koja je deo programa Record Store Day i Belgrade Photo Month. Deceniju unazad Aleksandar Zec beleži najuzbudljivije momente muzičkih događaja na kojima nastupaju domaći i strani izvođači. Fotografije živo svedoče o atmosferi, emocijama i energiji koja je sastavni deo koncerata a krupni kadrovi otkrivaju zanimljive detalje izraza muzičara u interakciji sa publikom.

Gradska Gerila u saradnji sa KC Gradom Vas poziva na da nam se 23.aprila od 18:30h u KC Gradu pridružite na specijalno izdanje Dijaloga - Dialogues *special edition* / Alternative Futures: Istanbul talks u okviru koga će se predstaviti istaknuti umetnici, agencije, inženjeri, dizajneri i akteri kreativne industrije Istanbula. Ovoga puta Alican Okan, Ebru Yetiskin, Gizem Renklidag, Pinar Akkurt, Candas Sisman iz NOHlab-a, Nerdworking i Cihan Cankaya u neformalnom razgovoru podeliće sa nama svoj rad, projekte kao i poglede na svet i novomedijsku scenu Istanbula i Evrope.

<<  April 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne