SKC u utorak, 19. juna u 20.00 mala sala, nastavlja se Ciklus: Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici, a ovaj put svoj rad predstavlja Đorđe Odanović - Presudno značenje, prikaz rada i razgovor sa autorom - U okviru ovog ciklusa, Sekcija proširenih medija ULUSA i SKC predstavljaju stvaraoce u oblasti višemedijske umetnosti mapirajući njihove prakse. Ovog puta gost je Đorđe Odanović, prevashodno aktivan u polju fotografije, ali takođe i autor video radova i višemedijskih instalacija.

Svečano otvaranje izložbe je u četvrtak, 21. juna u 19h u Drina galeriji na Andrićevom vencu. Kustos izložbe: Aleksandra Lazar - Izložba “Prolećni vrt tajni” je  kondenzovana retrospektiva Džafinog umetničkog opusa, gde je umetnik u karakterističnoj slojevitoj gradnji crteža posetio i predstavio sve značajne cikluse svog stvaralašva. Od slikarsko-postekspresionističke faze 1980-tih, preko umetnosti akcije 90-tih (LED ART, Rekonstrukcija zločina, Kunstlager), ciklusa o Zecu (Art Vrt, Zec koji je pojeo muzej, U kom grmu leži zec?)...

Svečano otvaranje izložbe Jelene Minić Mrđen, je u sredu, 20. junа 2018. u 20 čаsovа u gаleriji ULUS. Jelenа Minić Mrđen je tokom svoje dosаdаšnje kаrijere izgrаdilа prepoznаtljiv rukopis.  U njemu je reаlаn svet preobrаžen u slikаrsku stvаrnost kojа jаsno referirа nа polаzni siže аli sаmo u onoj meri kojа аsocirа nа dаtost.  Zаdržаvаjući se nа toj grаnici, njen kreаtivni etos se u potpunosti iskаzuje u slici kroz spoznаjni, likovni i simbolički аspekt. U tu svrhu аutorkа koristi ne-slikаrske mаterijаle (pesаk, lepаk, pаpir, odbаčeni predmeti i td.) zа stvаrаnje podloge, dа bi potom sаmom bojom i drugim intervencijаmа finаlizovаlа oblikovni postupаk. 

U subotu 16. i nedelju 17. juna u hotelu "Slavija"- Beograd,sa radnim vremenom od 10-16h, održaće se VELIKI MEDJUNARODNI SAJAM ANTIKVITETA , hobija i umetnickih predmeta. Očekuje se velika ponuda svih vrsta antikviteta, unikatnih i umetničkih predmeta (komadnog nameštaja, srebra, bronze, satova, um.slika, ikona, militarije, porcelana, stakla, lustera, lampi, penkala, ordenja, starih knjiga,razglednica, filatelije...) uz prisustvo oko 120-130 izlagača iz zemlje i inostranstva.

U petak 15. juna 2018. godine u 18 časova Dajana Begović, studentkinja završne godine na Odeljenju Istorija umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, održaće poslednje javno vođenje kroz izložbu NACRT: Orijentisanje u savremenoj novomedijskoj umetnosti. Nakon vođenja, kustos izložbe Dejan Grba i kustoskinja Salona MSUB Una Popović, predstaviće publikaciju koja je izašla povodom izložbe.

Otvaranje izložbe "Fantastični Šangaj" Danjan Čen, je u sredu, 13. juna 2018. u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” na Kalemegdanu. U okviru grupe fotografskih zbirki, izložba će u potpunosti prikazati Šangaj, njegovu novu arhitekturu, istorijske promene, kulturno nasleđe, energiju u okviru šangajskih zajednica, život njenih građana... Isti sadržaj će biti predstavljen u brošurama, koje će biti besplatne domaćoj javnosti tokom izložbe, dok će "Šangaj Nadvožnjak", skup VR opreme koja omogućava 360° Shanghai Citi Discoveri, takođe biti dostupan za javnost tokom izložbe.

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314