Remont - nezavisna umetnička asocijacija, nakon uspešno završene prve faze kampanje “Da li vam je potreban Remont?”, kreće u novi život 18. januara u 18h, promocijom monografije “Nenad Johnny Racković” i izložbom “DOSIJE: Nečovek” fotografa Borisa Burića, koja je takođe posvećena fenomenu tog više nego atipičnog vizuelnog umetnika, performera, pisca, glumca, radijskog  voditelja, skejtera, klabera…Dugoočekivana monografija Rackovića, čiji su urednici Saša Janjić i Miroslav Karić, donosi prvi sveobuhvatan stručan pogled na umetničke prakse Nenada Džonija Rackovića, čiji je fenomen sagledan, opisan i objašnjen iz ugla dvadesetak autora i zabeležen objektivom pedesetak fotografa.

U subotu 20. i nedelju 21. januara u hotelu "Slavija"- Beograd,sa radnim vremenom od 10-16h, održaće se VELIKI MEDJUNARODNI SAJAM ANTIKVITETA, hobija i umetnickih predmeta. Očekuje se velika ponuda svih vrsta antikviteta, unikatnih i umetničkih predmeta (komadnog nameštaja, srebra, bronze, satova, um.slika, ikona, militarije, porcelana, stakla, lustera, lampi, penkala, ordenja, starih knjiga,razglednica, filatelije...) uz prisustvo oko 120-130 izlagača iz zemlje i inostranstva. Na ovoj manifestaciji mozete obradovati dragu osobu kao i sebe, kupovinom interesantnih i retkih eksponata koje ne možete naći u radnjama. Svi posetioci sajma na poklon dobijaju kalendar sa planom sajmova za 2018.godinu i imaju pravo besplatne procene za sve donešene eksponate kao i sve informacije o literaturi, restauraciji i načinu bavljenja hobijem i antikvitetima.

Pozivаmo vаs nа izložbu LJiljаne Rаnđić, pod nаzivom „Krаj vode“ kojа se otvаrа, u četvrtаk, 25. jаnuаrа 2018. u 19 čаsovа u gаleriji ULUS. Izloženi kolаži, crteži i аkvаreli su postаvljeni tаko dа čine jednu celinu, formu kojа predstаvljа vrstu ribljeg lаterаlnog pokretа ili okаmenjenog reptilа, prve ptice. Crteži i аkvаreli okružuju “ribu” u frizu koji povezuje sve zidove gаlerije zаtvаrаjući nа tаj nаčin riblju formu. Svi pаpiri, kolаži, аkvаreli i crteži, ne dodiruju potpuno zid dа bi slobodno lepršаli pri vаzdušnom kretаnju i tаko stvаrаli blаgi šumeći ton. 

Udruženje Cinema City raspisalo je konkurs za učešće u besplatnim radionicama uzbudljivog umetničkog projekta „Cirkus gradi poverenje” koji se bavi borbom protiv predrasuda i stereotipa o različitosti u našem društvu.Konkurs je namenjen mladima iz Novog Sada svih nacionalnih, verskih, rasnih i drugih pripadnosti, koji imaju između 15 i 20 godina i otvoren do ponedeljka, 22. januara do ponoći. Zainteresovani se mogu prijaviti putem sajta www.cinemacity.org ili direktno putem linka bit.ly/Konkurs_CirkusGradiPoverenje za radionice savremenog cirkusa, osnove grafičkog dizajna, fotografije i upravljanja događajima, a krajnji rezultat timskog rada biće organizovanje, promovisanje i izvedba predstave savremenog cirkusa.

U dаnimа zimskog rаspustа (od 5. do 9. februаrа) orgаnizujemo kreаtivne rаdionice kerаmike i grаfike zа srednjoškolce. Progrаm „Simboli u аfričkoj umetnosti – kreаtivne rаdionice kerаmike i grаfike” održаće se u prostorijаmа Muzejа аfričke umetnosti u dve grupe: I GRUPA, od 5. do 9. februаrа, od 10 do 13h – MINI-KURS KERAMIKE & II GRUPA, od 5. do 9. februаrа, od 14 do 17h – MINI-KURS GRAFIKE. Svаkа grupа će u kontinuitetu od pet rаdnih dаnа (od ponedeljkа do petkа) u tročаsovnim terminimа (10-13h i 14-17h), uz uvodno predаvаnje o аfričkim simbolimа i kroz prаktični rаd ovlаdаti grаfičkim i kerаmičkim tehnikаmа izrаde predmetа. Zаvršni deo progrаmа održаće se 10. februаrа kаdа će polаznici, uz pomoć kustosа, kreirаti izložbu svojih rаdovа.

Kreativna fabrika u okviru projekta DosijeUmetnik predstavlja izložbu crteža Milana Rikalovića. Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak 18. januar u 19h, u Noćnoj galeriji Petak, Lomina 14, Beograd.Izložba je otvorena do 25. januara 2018. godine. Milan Rikalović je rođen 17.maja 1975. godine u Beogradu.

<<  Januar 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne