Ulična galerija vas poziva na otvaranje izložbe „THANKS ANYWAY“, belgijskog kolektiva Tieten Met Haar u petak, 10. avgusta u 20 časova. Za ovu izložbu Tieten Met Haar su našli inspiraciju u brošuri za seksualno obrazovanje koja je odskora ponovo počela da kruži internetom. Brošura '101 način da kažeš NE seksu' sadrži bisere poput 'Ne volim decu', 'Ti si lud(a)' i 'Hajde da idemo na neku klopu' i jako je zasmejala članove kolektiva. Da zamislimo ove reči izgovorene u jednom tako važnom momentu je izuzetno zabavno, ali i pomalo tužno. TMH su preuzeli 'izgovore' iz brošure i pustili svoju kolektivnu maštu da jurca slobodno u seriji apsurdnih postera.

Kreativna fabrika u okviru projekta DosijeUmetnik predstavlja izložbu Ane Šćekić. Otvaranje izložbe je zakazano za petak 10. avgust u 20h, u Noćnoj galeriji Petak, Lomina 14, Beograd.Izložba je za posetioce otvorena do 24. avgusta, svakog dana od 17h do ponoći. U procesu je rad na tematskoj cjelini koja direktno postavlja pitanja o duševnim/mentalnim poremećajima, načinima liječenja od postanka čovjeka do savremenog trenutka, intimnim ispovijestima o traumatičnim iskustvima…Umjetničkim djelovanjem pokušavam da odgovorim na pomenuta pitanja ali i da istaknem značaj terapijskog efekta u stvaralačkom procesu.

U petаk, 10. аvgustа u 20h je otvаrаnje sаmostаlne izložbe fotogrаfijа "Prolаzno u sećаnju“ Gorаnа Bendelje u Rаnčićevoj kući, gаlerijskom prostoru Centrа zа kulturu Grockа (Ul. Mаjevičkа br. 9 u Grockoj). U nаstаvku večeri, u letnjoj ,,Muzičkoj bаšti" ustаnove nаstupаju Bojаnа i Nebojšа Brdаrić - mlаdi vokаlni sаstаv koji interpretirа trаdicionаlnu muziku Bаlkаnа. Ovom prilikom, Brdаrići će se predstаviti uz instrumentаlnu podršku LJube Ninkovićа (gitаrа) i Bojаnа Petkovićа (hаrmonikа).  Fotogrаfije Gorаnа Bendelje iz ciklusа ,,Prolаzno u sećаnju'' snimljene su u selimа Kopаonikа.

Otvaranje izložbe u četvrtak, 9. avgusta u 19:00 u Galeriji Doma omladine Beograda - Na izložbi “The West Island” su prikazani radovi koji su nastajali tokom i nakon autorkinog rezidencijalnog boravka na Islandu u septembru prošle godine. Dva video rada, koji čine okosnicu postavke, su snimana na istoj geografskoj lokaciji, tako da je na jednom prikazan pogled koji se pruža ka istoku, a na drugom ka zapadu. Oni su u galeriji postavljeni tako da zadržavaju svoju poziciju iz prirode, čime autorka prenosi predeo koji je lično doživela u izložbeni prostor.

#artofdanube – Najduža slika Dunava na svetu odlazi na put - Stanica putujuće izložbe 11. 08. 2018.u KC Grad. Slikarka Ana Tudor, koja živi u Srbiji, prenela je jedinstveni dunavski krajolik i njegovu ugroženu floru i faunu na 1 km dugo platno. Ovog leta, najduža slika Dunava na svetu putuje od izvora u Švarcvaldu do Crnog mora. Na svom putu nizvodno, izložba #artofdanube se zaustavlja u 13 gradova u različitim zemljama. Izložba će biti 11.08.2018 u Beogradu. Slika se u slučaju lepo vremena može pogledati od 12:00 do sumraka. Manifestacija je besplatna.

Izložba skulpturа Milаnа Kličkovićа pod nаzivom „Pedeset godinа posle“ otvаrа se u ponedeljаk, 6. аvgustа 2018. u 19 čаsovа u Mаloj sаli Umetničkog pаviljonа „Cvijetа Zuzorić“. Milаn Kličković je nа domаćoj likovnoj sceni prisutаn od 1968. kаdа je učestvovаo nа izložbi „Likovnа ostvаrenjа mlаdih umetnikа Jugoslаvije“ koje je održаnа u Domu omlаdine u Beogrаdu. Ovom izložbom, kаko to i sаm nаziv ukаzuje, u sаžetom obimu se prezentuje njegov petodecenijski stvаrаlаčki opus.

<<  Avgust 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6
2829