Dugoočekivani biografski film o holivudskoj ikoni Džudi Garland stiže u naše bioskope 24. oktobra. Svečana premijera filma održaće se u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center 23. oktobra u 2o časova, a karte za premijeru su već u prodaji. Rene Zelveger oduševila je kritiku širom sveta svojom glumom i transformacijom. Producenti I reditelj nisu imali dilemu kada su pozvali Rene da glumi u ovom filmu, a i Rene se odmah zainteresovala za ulogu, možda I zbog činjenice da je I sama veliki obožavalac ove dive: “Ovo je bila prilika I izazov koji nisam smela da propustim...

Svečano otvaranje 13. Festivala srpskog filma fantastike zakazano je za četvrtak, 17. oktobar u 19:00 časova u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra. Otvaranju prethode performans Inex cirkus teatra, u 18:45, i nastup Darije Vračević, ovogodišnje prestavnice za Dečiju pesmu Evrovizije. Tokom trajanja festivala u takmičarskom programu biće prikazana 34 kratka filma iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i drugih zemalja sveta, dok će u informativnom programu, van konkurencije, biti prikazano još tridesetak ostvarenja.

Od 30. oktobra do 30. decembra - Besplatna radionica za srednjoškolce Beldocs Mini Doc održaće se i ove zime od 30. oktobra do 30. decembra u organizaciji Beldocsa. Ideja programa je da mlade nauči filmskom jeziku, približi im dokumentarni film, probudi njihovu kreativnost i radoznalost, i razvije njihov kritički odnos prema svetu oko sebe. Radionica je namenjena srednjoškolcima uzrasta od 15 do 18 godina, koji će na svojim filmskim projektima raditi sa 2 mentora, rediteljima Markom Grba Singom i Igorom Stanojevićem.

Film koji ceo svet čeka sa velikim nestrpljenjem "GRDANA GOSPODARICA ZLA" (MALEFICENT: MISTRESS OF EVIL) premijerno će biti prikazan u sinhronizovanoj verziji u sredu 16. oktobra u 18:30 časova u bioskopu Cineplexx Ušće Shoping Centar! Spektakularni filmski nastavak bajke na kojoj su odrasle generacije pravo je bioskopsko iskustvo koje se ne sme propustiti! Uživate već na premijernoj večeri u raskošnim kostimima, bojama, zvucima i fantastičnoj izvedbi tri glavne glumice.

Deset dana pre premijere filma „Ekipa“ stiže glavni song filma pod nazivom - „10 sekundi“. Autori su Skaj Vikler (tekst) i Novak Asković (muzika, aranžman i produkcija), a tizer će biti dovoljan da nagovesti budući hit. Tema je ljubav, ona između muškarca i žene, ali i ljubav prema fudbalu, koja ponekad prevlada. Novak Asković je autor svih muzičkih tema za film Ekipa, ali mu se u stvaranju nosećeg songa pridružio i Skaj Vikler, i tako doprineo kvalitetu filma.

U subotu, 12 oktobra, počinje osmo izdanje Tuzla Film Festivala, a i ove jeseni na programu pomenutog festivala je niz srpskih ostvarenja i srpskih manjinskih koprodukcija. Festival će u Bosanskom kulturnom centru otvoriti upravo srpski film – hit-akciona komedija Taksi Bluz u režiji Miroslava Stamatova. Na planu dugometražnog filma, na programu osmog Tuzla Film Festivala su i Šavovi Miroslava Terzića i hrvatsko-srpska koprodukcija, film Posljednji Srbin u Hrvatskoj reditelja Predraga Ličine. 

<<  Oktobar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..