U utorak, 14. januara od 20h u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) održaće se prezentacija video igrice Children’s Play delo umetničkog projekta reditelja Igora Simića. Children’s Play je nova igra za pametne telefone i tablete koja se kroz satiru bavi stanjem u fabrikama u kojima se prave proizvodi koje mi posle kupujemo.

 

Cilj igre je da kroz britki humor podigne svest o izrabljivanju radnika, o deci radnicima i poreklu našeg potrošačkog društva, a da pri tom na nov način koristi medij igrice tj. aplikacije.

 

Širi projekat (www.shoppingcartartproject.com) se sastoji se od kratkih filmova, instalacija, crteža i video igara. Kratki film Mislilac u supermarketu je bio u zvaničnoj selekciji festivala u Edinburgu, dokumentART-a u Nemačkoj,Kratkog metra, Cinema City-ja, a u Kelnu je u okviru Art.Fair-a u konkurenciji 1,125 umetničkih radova prijavljenih za Blooom Award osvojio prvu nagradu kao video rad. Deo projekta je i kratki film Naša propast u četiri etape koji je napravljen u saradnji sa Bitef Teatrom i kompozitorkom Anom Sokolović. Nakon ovih projekata, objavljena je igra Crisis Expert koja je imala 14,000 preuzimanja na Google Play-u.

 

Najskoriji rad je igrica Children’s Play na kojoj su sarađivali demagog studio (Igor Simić, Ivan Stanković, Miloš Milojević, Miloš Mihajlović) i ilustratorka Manja Lekić, animator Nenad Krstić, muzičar Igor Bulović, a glas medi je pozajmio Shane Berry. Iskustvo Manje Lekić u ilustraciji dečijih knjiga je jedan od elemenata vizuelne ironije koja podvlači apsurdnost načina na koji se proizvodi roba. Igra je dostupna korisnicima Android i Apple telefona i tableta.

 

Na prezentaciji će biti predstavljena igra, govoriće ljudi koji su na njoj radili, biće projekcija Mislioca u supermarketu i Naše propasti u četiri etape i Igor će kratko govoriti o društvenim i umetničkim razlozima zbog kojih ceo projekat postoji.

<<  Jun 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Putopisi, Intervjui..