Novu kalendarsku godinu započinjemo izložbom mladog beogradskog umetnika Vladimira Lalića, koji je sticajem okolnosti i dobitnik Nagrade za crtež (Fondacije Vladimir Veličković) za 2013. godinu, zajedno sa još dvoje svojih kolega.

 

Neznajući ni da će on da konkuriše niti da će biti laureat, Galerija Haos je njemu znatno pre konkursa ponudila termin za samostalnu izložbu ceneći njegov crtački opus kao izuzetno snažan, analitičan, darovit u prepoznavanju maskiranih čovekovih osobina i emocija, nemilosrdan u deformitetima i isticanju iastih,  u traganju za različitim spoznajama i nadasve znalački izveden rad. Vladimir Lalić poseduje izuzetan crtački dar i to ga je pre svakog drugog priznanja uvrstilo u izlagače Galerije Haos koja na poseban način prati i neguje crtež kao esencijalnu vrstu likovnog izraza.


Vladimir Lalić je rodjen 1983. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu 2008. Iste godine upisuje specializaciju na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na odseku grafika koju završava 2010. Od 2008 do 2012. radi kao stručno lice-demonstrator na FPU na Odseku grafika. Član je ULUS-a od 1.1.2009. Priredio je 10 samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Učestvovao na preko 40 grupnih državnih i internacionalnih izložbi. Dobitnik tromesečnog rezidencionalnog boravka u Cite internacionale des arts u Parizu. Dobitnik je nagrade “Mihailo S. Petrov “ za najbolji studentski rad – otisak 2007. i nagrade Pedagoškog fakulteta na internacionalnom bijenalu suva igla – Užice 2011. Radovi su mu delovi kolekcije Nacionalnog muzeja i Moderne galerije u Smederevu kao i u privatnim kolekcijama u Bejrutu i Parizu. Trenutno živi i radi u Beogradu.


Izložbu Vladimira Lalića će otvoriti u utorak, 14. januara u 20 sati – književnik  Mihajlo Pantić. Uz izložbu će biti i koncert grupe Organized Chaos, čiji je član i kompozitor upravo Vladimir Lalić, koji je i član hora Viva vox. Dakle, pravimo izuzetnu umetničku žurku na otvaranju ove izložbe naslovljene Iznutra i dublje.
Izložba će biti otvorena do 09. februara.   

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..