Sa zadovoljstvom vas pozivamo na otvaranje Beogradske nedelje umetnosti u petak 28. juna u 20h u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a). Beogradska nedelja umetnosti (BNU) će se ove godine održati u periodu od 28. juna do 7. jula na nekoliko lokacija u Beogradu. Kao studentski projekat, osmišljen od strane Milice Spasojević, diplomiranog menadžera u oblasti kulture, Beogradska nedelja umetnosti je počela sve više da se razvija i obogaćuje svoj program.  


Edukativni program, koji se sastoji iz 16 besplatnih radionica i tribine o javnom zdravlju, biće održan u javnim ustanovama kulture koje su i ove godine podržale ovu manifestaciju, a to su Dom omladine Beograda i u Jugoslovensko dramsko pozorište.


Prateći program Beogradske nedelje umetnosti čine modna revija „Young Walk”, na kojoj će svoje radove predstaviti 10 mladih modnih dizajnera, SHONSKI izložba grafičkih dizajnera, kao i muzički performans studentkinja sa Fakulteta muzicke umetnosti. U sklopu programa nalazi se i zajednička interaktivna izložba BNU-a i kompanije Red Bull u samom centru Beograda, pod nazivom „Red Bull collective art”.


Važan segment ovogodišnjeg pratećeg programa čini i tribina o javnom zdravlju koju će održati mladi eksperti iz oblasti javnog zdravlja iz Srbije i Hrvatske, u cilju edukacije mladih, prevencije rizičnog ponašanja i bolesti.


U okviru Beogradske nedelje umetnosti, a u saradnji sa JC&Co. i opštinom Novi Beograd, biće održano regionalno takmičenje u ekstremnim sportovima - vožnja rolera, vožnja skejta i vožnja BMX-a.


Poseban program BNU-a, osmišljen za decu predškolskog uzrasta, realizovaće se u saradnji sa predškolskom ustanovom „Dečiji dani” na opštini Stari grad, uz podršku Francuskog instituta, Gete insituta, Dečijeg kulturnog centra, pozorišta Duško Radović i drugih kulturnih institucija. Ideja ovog programa je podsticanje razvoja kulturnih navika i potreba kod deteta  i upoznavanje roditelja sa raznovrsim aktivnostima koja prijaju deci predškolskog uzrasta.


Beogradsku nedelju umetnosti ove godine finansijski su podržali gradska opština Stari grad, gradska opština Palilula, Kancelarija za mlade grada Beograda, UK Parobrod i kompanija Red Bull

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..