U okviru ovog projekta budućnost Savamale neće oblikovati urbanisti, političari i investitori, već umetnici, arhitekte i aktivisti različitog profila, koji će godinu dana zajednički ulagati napore u revitalizaciju ove četvrti. URBAN INCUBATOR featuring … je kulturni program u Španskoj kući. Od maja do novembra 2013. nudi prostor za različita dešavanja i događaje poput književnih večeri, koncerata, debata, filmskih projekcija, izložbi i radionica. U toku vikenda, održavaće se sledeći sadržaji.

 

Rpoint Foundation - Muzikom do integracije - slučaj GRUBB

Debata, petak 21.06.2013. godine od 19 h
Paviljon, Španska kuća, Braće Krsmanović 2, Beograd

 

Komunikacija putem muzike pruža široki spektar resursa mladim Romima koji teže razvoju svoje individualnosti i svog odnosa sa kolektivom i širim društvom. Naročito zato što potiču iz jedne od socijalno ugroženih grupa, muzika pomaže da bolje upoznaju sami sebe, svoje potrebe, kao i društvo sa kojim su stalno u dvosmislenoj interakciji - sa jedne strane su odbačeni, sa druge atraktivni. Stvarajući i tradicionalnu i urbanu muziku i ples, mladi Romi pronalaze svoj put za regeneraciju samopouzdanja i mogućnost direktnog izraza, kao pozitivne osnove za integraciju. Kako je ravnopravno učešće u sistemu obrazovanja dugoročni katalizator integracije, GRUBB projekat, i doslovno i metaforično, putem kreativne edukacije gradi poligon sa kog mladi Romi mogu da puste svoj glas.

 

Uredi dom po sopstvenom stilu -Radionica
21.- 23.06.2013. godine
Paviljon, Španska kuća, Braće Krsmanović 2, Savamala, Beograd

 

Na dvodnevnoj radionici možeš napraviti lampu ili vaznu, deo nameštaja, dekorativni buket ili drzač za sveću, koristeći pritom vrlo jednostavne tehnike! Bez obzira da li si se već našao na ovom putovanju ili se nikada nisi bavio sličnim stvarima, naš kreativni tim će ti pomoći da osvežiš interijer tvoga doma.

 

Radionicu vode: Ivana Andrejić i Jelena Mitić (Studentkinje dizajna za tekstil)

 

 

Španska kuća“ ruinirana je stara građevina u Savamali. Bilo je već pokušaja da se ovo zdanje restaurira, ali oni nisu bili uspešni. Pomoću tzv. privremene arhitkture ova će se potpuno razrušena, i zato prividno sasvim beskorisna građevina preobraziti u centralni prostor za manifestacije koje će se odvijati u okviru projekta Urban Incubator: Belgrade. Tako će „Španska kuća“ istovremeno poslužiti i kao sibmol za preobražaj cele Savamale.

Radi što boljeg informisanja javnosti o aktivnostima angažovan je tim koji se bavi isključivo foto i video dokumentovanjem projekata. Arhiva fotografija i video zapisa, kao i pisanih materijala stoji Vam na raspolaganju i možete nam se u svakom trenutku obratiti sa zahtevom za dostavljanje i korišćenje istih.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..