Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, 5. Fotomaraton Novi Sad se pomera za subotu 8. jun 2013. Takmičenje je bilo planirano da se održi ove nedelje, međutim zbog najavljenih pljuskova koji bi onemogućili fotografisanje, primorani smo da događaj pomerimo za nedelju dana. Prijave za manifestaciju su stoga otvorene i narednih nedelju dana na sajtu www.fotomaraton.rs.

 

Fotografi će na dan takmičenja dobiti zadatke odnosno teme na koje treba da odogovore fotografijom. Festival je ove godine u znaku street i dokumentarne fotografije, tako da će i zadaci tokom dana takmičenja biti usmereni ka ovom žanru fotografije. Svi učesnici mogu pogledati teme na zvaničnom sajtu već danas. Ovo je prvi put da Fotomaraton unapred otkriva teme sa ciljem da takmičare inspiriše i doprinese njihovom kreativnom stvaralaštvu.


Sve učesnike na dan Fotomaratona očekuje pristup specijalnim foto lokacijama i ručak u restoranu „Lipa“!


Nagrade za najbolje takmičare su samostalna organizacija izložbe i po 2 aranžmana za letovanje na Pagu za osvojeno prvo i drugo mesto. Sponzor nagrada je www.partytraveller.com.

 

Zbog tehničkih razloga izložba Kamerades koja je planirana za subotu 1. maj u Studiju M je otkazana. Ukoliko bude prilike u skorije vreme da se izložba organizuje, obavestićemo javnost putem medija.


Večeras nas očekuje još jedna izuzetna radionica koju vodi Boogie (NY). Bavimo se street fotografijom, a predavač će uz priču o svojim radovima održati i pregledanje portfolija polaznika. Zbog velikog interesovanja, sva mesta na radionici su popunjena još pre nekoliko dana.


Boogie će prvi put održati ovakvu radionicu u Novom Sadu, te će ovo zaista biti praznik za sve ljubitelje street fotografije!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..