Pozivamo vas na otvaranje izložbe slika Nine Radoičić, u ponedeljak 20. maja od 19h u Kući Đure Jakšića. Pažljiviji pogled na radove Nine Radoičić izložene ovom prilikom, otkriva nameru umetnice da naslika u stvari jednu vrlo određenu preciznu i tačnu sliku. Umetnica nastoji da nam predstavi svoje snažno osećanje same magije postojanja što jednostavnijim sredstvima, ali u svim aspektima koji to osećanje čine, nijansirano i duboko.

 

Taj poriv je razlog ovog niza radova, hod ka prizoru koji izmiče ili nestaje i ponovo je tu sasvim nov i drugačiji ili gotovo istovetan u pojavi, ali drugačije intoniran. Tako tu jednu sliku čine slike u svim svojim pojavnostima, sa svojim predstavama različitih osećanja i isto takvih misli i želja da budu tačno to na platnu, svima zajedničko i poznato.

 

Nina Radoičić rođena u Beogradu 1973. Slikarstvo je studirala na ALU, u klasi prof. Dušana Otaševića. Samostalno izlagala u Beogradu: 2010. SKC; 2011. Galerija Kolarčeve zadužbine; 2012. Galerija Podrum.

 

Učestvovala na više grupnih izložbi u Srbiji. Dobitnica nagrade za izložbu godine Galerije Kolarčeve zadužbine za 2011.godinu.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..