Zbog velikog interesovanja publike za izložbu ambijentalnih instalacija umetnice Nataše Teofilović, od 10. do 18. maja, svakodnevno u 18h biće organizovana STRUČNA VOĐENJA KROZ POSTAVKU I RAZGOVORI SA UMETNICOM. Ulaz na ove susrete je besplatan. Kroz predstavljene ambijentalne instalacije vodiće vas umetnica Nataša Teofilović, kustos izložbe, istoričar umetnosti Ivan Stanić i Dušana Nikolić Radošević, programska urednica projekta SOFT CONTROL i Doma omladine Beograda.


Verujemo da će ovi susreti biti naročito od interesa za sve ljubitelje i profesionalce iz oblasti digitalnih umetnosti, kompjuterske animacije, arhitekture, vizuelnih umetnosti, istorije umetnosti, ženskih studija, ali i popularne nauke, jer je Nataša Teofilović ovogodišnji laureat  studijskog boravka u Evropskom institutu za fiziku čestica u Cernu festivala Ars Electronica.


Vrlo posećena Izložba ambijentalnih instalacija umetnice Nataše Teofilović u Galeriji Doma omladine Beograda  istovremeno je i početak  učešća Doma omladine Beograda u trogodišnjem evropskom projektu SOFT CONTROL. Dom omladine Beograda, deo je širokog evropskog projekta „Soft Control – umetnost, nauka i tehnološki nesvesno“, koji će se realizovati od 2012. do 2015. godine kao saradnja 9 partnera iz 7 država, a koji će u ovom periodu realizovati više od 8 simpozijuma, 16 umetničkih solo izložbi/instalacija, preko 40 razgovora sa umetnicima, 7 velikih Residency programa za umetnike i naučnike, 4 grupne izložbe, 8 workshop-a, preko 30 predavanja, 12 grupnih izložbi, 7 performansa i još mnogo razmene umetnika i projekata koje će proisteći iz osnovnih aktivnosti projekta.  


SOFT CONTROL ima za cilj da bude višegodišnji kulturni projekat sa misijom da otvori naučne laboratorije širim društvenim krugovima, počevši od umetnika, eksperata, do različitih obrazovnih entiteta... pa nadalje ka najširoj publici. Dom omladine Beograda ima za cilj da kroz ovaj projekat domaćoj javnosti, ali i kroz saradnju sa evropskim partnerima predstavi najznačanije beogradske umetnike koji se bave ovom oblašću.


Na izložbi su predstavljene tri ambijentalne postavke Nataše Teofilović: „s.h.e“, „1:1“ i „a|symmetry“.


Radno vreme izložbe je od 13 do 21 sat.
Ova izložba je deo projekta SOFT CONTROL.
Ovaj projekat je ostvaren uz podršku Evropske komisije.
Pokrovitelji  projekta:  Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Skupština grada Beograda
Pridruženi partner u oblasti tehnologije: RCUB – Računarski centar Univerziteta u Beogradu.
Zahvaljujemo se na pomoći Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

O aktuelnim javnim konkursima i pozivima za izlaganje,  mogućnostima studijskih boravaka, događajima, izložbama i konferencijama u okviru projekta SOFT CONTROL možete se informisati OVDE

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..