U četvrtak 9. maja u 19 časova u galeriji Centra za kulturu Rakovica, biće otvorena izložba Sonje Boričić pod nazivom ISKRE BURLESKNIH NOĆI. Sonja Boricic (1986), diplomirala je na likovnom departmanu Akademije umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Vlade Rančića, kod koga je 2012. godine završila i master studije.

 

Član je ULUV-a od 2011. godine. Od 2007. godine učestvuje na mnogim kolektivnom izložbama, a do sada je imala pet samostalnih izložbi. Izložba u Galeriji Centra za kulturu Rakovica otvorena je do 22. maja 2013. godine.


Reč autora:


...''Sadržaj mojih slika, moj lični interes i ljubav prema burleski bilo je polazište koje je vremenom evoluiralo od ilustracije burleske do koncepcije koja vidi mnogo sličnosti između realnog života i teatralne burleske. Opšta pojava na mojim slikama je ženska figura ili lik koja dominira nad muškim likom. Čovek kao živo biće,  sa izgledom poput lutke koja je u pokretu, za mene je interesantan motiv koji daje dosta asocijacija na odnose ljudi u svakodnevnom realnom životu. Prevashodno me interesuju likovi i njihov pokret.


 Tema koja je osnova i polazište za realizaciju mojih radova je psihologija i mehanizam požude. Na svojim slikama prikazujem važnost govora tela, koji je po mom mišljenju podjednako važan kao verbalni govor. Moć dodira tela, ponekad i samog posmatranja je poput elektriciteta, osećaja kada nam našto neopisivo prostruji kroz telo. Aktere svojih slika doživljavam kako nastavljaju da žive, da zabavljaju, uzbuđuju, izazivaju emocije, ponekad i diskusije.''...

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..