U periodu od 12. do 19. maja 2013. godine, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek (eng. EESTEC) Lokalni komitet Beograd, ugostiće 20 mladih inženjera, studenata elektrotehnike, iz 14 gradova Evrope, na međunarodnoj akademskoj radionici „World Beyond Tomorrow“.


Ciljevi radionice su:


- Upoznavanje sa tehnologijama koje će se koristiti u budućnosti iz oblasti telekomunikacija, elektronike i biomedicine;
-  Demonstracja stečenog znanja kroz praktičan rad;
- Promovisanje kulturnih obeležja i običaja Srbije;
- Razmena informacija o obrazovnim sistemima u Srbiji i ostalim zemljama Evrope, kao i o
mogućnostima za stručno usavršavanje u istim;
- Promovisanje studentskih razmena i radionica koje Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu nudi studentima iz celog sveta;
- Ostvarivanje saradnje našeg Univerziteta sa drugim obrazovnim institucijama Evrope.

Tokom nedelju dana boravka u našoj zemlji 20 inženjera iz cele Evrope imaće priliku da se upoznaju sa inovativnim i zanimljivim temama iz oblasti elektrotehnike, kao i da posete Beogradski sajam tehnike. Predavači će biti profesori sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i predstavnici kompanija sa kojima sarađujemo. Oni će se potruditi da učesnicima predstave svet onako kako će on izgledati u narednoj deceniji, sa aspekta tehnoloških inovacija.

Pored akademskog dela radionice, studenti sa najprestižnijih elektrotehničkih fakulteta Evrope imaće priliku da upoznaju našu kulturu i tradiciju, ali i da predstave svoju zemlju i nacionalnu kuhinju na Internacionalnoj večeri. Organizacioni tim će se potruditi da predstavi Beograd u što lepšem svetlu kroz organizovane obilaske i posete znamenitostima grada. Pored Beograda, naši gosti će imati priliku da provedu tri dana na Đerdapu.

 

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, Istek (EESTEC), osnovano je 1986. godine u Ajndhovenu (Holandija), sa osnovnim ciljem da unapredi međunarodnu saradnju studenata, kao i da im omogući saradnju sa privredom, učešće na takmičenjima, stručne prakse i ostale vidove stručnog usavršavanja. Po svojoj prirodi, Istek je apolitična, nezavisna, neprofitna studentska organizacija koja okuplja studente u 54 lokalna komiteta iz 28 evropskih zemalja. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravni član udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi.


Više informacija o događaju možete naći na sajtu eestec.etf.rs/world-beyond-tomorrow

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..