Narodna banka Srbije, u subotu, 6. Aprila, od 10 do 18 časova, obeležava manifestaciju  „Dan otvorenih vrata“ u okviru koje će najširoj javnosti otvoriti vrata svoje zgrade u Kralja Petra 12.

 

Pored obilaska stalne izložbene postavke  „Novac na tlu Srbije“ u izložbenom prostoru kojom je prikazan pregled novca u upotrebi na teritoriji naše zemlje od njegove najranije pojave do savremenog doba, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom Narodne banke Srbije i njenom zgradom, saznaju nešto više o zaštitnim elementima dinara, evra i dolara, provere težinu zlatne poluge i fotografišu se za novčanicu sa sopstvenim likom.

 

 U svečanoj i društvenoj sali posetioci će čuti nešto više o osnovnim funkcijama i ciljevima centralne banke, internim i eksternim komunikacionim kanalima, kao i o aktivnostima Centra za zaštitu i edukaciju korisnika finansijskih usluga. Ulaz je slobodan.

 

Narodna banka Srbije  „Dan otvorenih vrata“ organizuje jednom godišnje, svake prve subote u aprilu.

Inače, zgradu Narodne banke Srbije u Kralja Petra 12, koja je izgrađena 1890. Godine, projektovao je Konstantin Jovanović u stilu neorenesansnog akademizma i kao takva svrstana je u spomenike kulture pod zaštitom države.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..